PAZARLARIN ZAM ŞAMPİYONU FASULYE VE BAMYA 

Denizli’nin en büyük semt pazarlarından olan Çarşamba Pazarı’nda bu hafta zam şampiyonu bamya ve taze fasulye oldu. Bamya ve taze fasulyenin kilosu 100-150 lira arasında değişirken, alan da satan da yüksek fiyatlardan dertli.

 

Denizli’nin en büyük semt pazarlarından olan Çarşamba Pazarı’nda bu hafta zam şampiyonu kiraz, bamya ve taze fasulye oldu. Bamya ve taze fasulyenin kilosu 100-140 lira arasında değişirken, mevsim sonuna yaklaşılan kirazın kilosu ise 100 liradan satıldı.

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle fasulye, barbunya ve börülcede rekolte düşüşü yaşandığını belirten esnaf, mazot fiyatları ve üreticinin kalem giderlerinin yüksek olmasından dolayı pahalılık yaşandığını söyledi.

Peynir ve yoğurt fiyatları hakkında konuşan şarküteri esnafı ise fiyatların 100 liradan başladığını ve kaliteye göre fiyatların yükseldiğini belirtti. 

Pazara alışverişe gelen bir emekli ise yüksek fiyatlardan dert yandı ve zam şampiyonu olan taze fasulyeyi alamadığını ifadede etti. Pazara alışverişe gelen bir başka vatandaş ise fasulyenin kilosunu 100 liradan aldığını ve geçtiğimiz yıla oranla taze fasulye fiyatın 5 kat arttığına dikkat çekti.