NAMANGAN VALİSİNDEN DENİZLİ'YE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

Özbekistan Cumhuriyeti’nin Namangan Bölgesi Valisi Shavkat Abdurazakov başkanlığındaki heyet, Denizli Ticaret Odası (DTO) ile bir araya geldi. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Özbekistan heyetini ağırlarken, iş dünyasının verimliliğini artırma hedefiyle önemli görüşmelere imza attıklarını belirtti. Erdoğan, "İş dünyamızın verimliliğini artırmanın yollarını arıyoruz. Bu yöndeki çabamız, önümüzdeki günlerde de artarak kesintisiz devam edecek" dedi.

Namangan Valisi Shavkat Abdurazakov'un beraberindeki heyette, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Namangan Vali Yardımcısı Okibjon Inamov, Namangan Bölgesi Belediye Başkanı Anvar Otakhodjaev, Namangan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulkhamid Komolkhonov, Chartak Bölgesi Belediye Başkanı Ilkhom Sattarov, Namangan Bölgesi Yatırım ve Ticaret Ofisi Başkan Yardımcısı Khondamir Akhunbabaev, Tekstil Sanayi Enstitüsü Rektörü Kurbonali Kholikov, Bölge Turizm Ofisi Başkanı Otabek Rasulov ve Namangan Valiliği Özel Kalem Müdürü Akhmad Mamadjanov yer aldı. Heyet, Denizli iş dünyası ile ticari görüşmelerde bulunmak ve yeni yatırım alanlarını değerlendirmek üzere DTO’yu ziyaret etti.

NAMANGAN VALİSİNDEN DENİZLİ'YE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, misafirlerini kapıda karşıladı ve başkanlık makamında ağırladı. Ardından DTO hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya geçildi. Erdoğan, toplantının açılışında, Denizli'nin ticari ve sanayi potansiyelini anlatarak Denizli Ticaret Odası’nı tanıttı. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirecek adımların atılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Denizli Ticaret Odamıza kayıtlı Özbekistan sermayeli şirketler 7 tane. Yeni yatırımlar ve ticari iş birliklerimizle, bunu daha da artırmak istiyoruz. Denizli’den Özbekistan’a ihracatımız geçen yıl yüzde 33 arttı ve 2024’te ilk yarıyı tamamlamadan 2022 ihracat tutarımıza yaklaştık. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini önce 5 milyar dolar, sonra da 10 milyar dolara çıkarma hedefine katkı koymaya çalışacağız" dedi.

NAMANGAN VALİSİNDEN DENİZLİ'YE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

ORTAK NOKTALARIMIZ ÇOK

Namangan Valisi Shavkat Abdurazakov, iki devlet başkanının belirlediği hedefleri gerçekleştirmek için Denizli'de olduklarını ifade etti. Abdurazakov, "Bu hedefe yönelik elimizden gelen katkıyı koymaya çalışacağız. Tekstil, makine, metal işleme, gıda işleme ve tarım sektörleri, sanayimizin ana sektörlerinden. Namangan’da tekstil gelişmiş durumda ve ürünlerimizi daha çok Avrupa’ya ihraç ediyoruz. Sayıları 73’ü bulan küçük sanayi bölgemizde, 2 bin adet şirket faaliyet göstermekte ve 63 bin kişi istihdam edilmektedir. Namangan vilayetimiz, Türkiye’deki firmalarla dış hacmini son 4 yılda 281 milyon dolara ulaştırdı. Umarım bugünkü toplantı ve bundan sonraki görüşmelerimiz, geri kalan kısmın da işler ve daha verimli hale getirilmesine katkı sağlar" dedi.

NAMANGAN VALİSİNDEN DENİZLİ'YE İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

GELENEKSEL ÇİÇEK FESTİVALİ DAVETİ

Abdurazakov ayrıca, 40 gün süren geleneksel çiçek festivallerine yurt dışından 200 bin, yurt içinden de 6 milyon ziyaretçi ağırladıklarını belirterek, "Gelecek yıl 64.’sünü düzenleyeceğimiz festivalimize Denizli Ticaret Odası yönetimini, üyelerini ve Denizlili iş adamlarımızı da davet ediyor ve bekliyoruz" diye ekledi.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. Başkan Erdoğan, Namangan Valisi Abdurazakov’a Denizli horozu biblosunu, Vali Abdurazakov da Başkan Erdoğan’a Namangan’ın resmedildiği bir hediyeyi takdim etti.