O ALANI DOĞAN’A VERMEDİLER

Şemikler’de konut ve ticari alana dönüştürülen Sümer Holding’e ait ‘Spor Alanı’nı Merkezefendi Belediyesi’nin 4 yıl önce talep ettiği ortaya çıktı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu talebe yanıt bile vermedi. Belediye tahsisi durumunda bu alana binlerce gencin spor yapacağı tesisler kuracaktı.

Sümer Holding’in çalışanları tarafından kullanılan Şemikler’deki ‘Spor Alanı’, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konut ve ticari alana dönüştürülerek imara açıldı. Bölge sakinlerinin aynı şekilde muhafaza edilmesini istediği alanı Merkezefendi Belediyesi’nin 4 yıl önce spor tesisi inşa etmek amacıyla kiralamak istediği fakat talep yazısına yanıt bile verilmediği ortaya çıktı.

ÖZTÜRK GÜNDEME GETİRDİ

Konuyu ilk kez gündeme getiren isim ise 27’nci Yasama Dönemi’nde TBMM KİT Komisyonu’nda görev alan İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk oldu. Komisyonda holding yetkililerine alanın atıl durumda olduğunu, serseriler ve madde bağımlılarının burada yuvalandığını söyleyen Öztürk, ilçe belediyesine kiraya verilmesini istedi. Holding yetkilileri ise kendilerine ulaşan bir talep olmadığı yanıtını verdi. Bu gelişmeden sonra Merkezefendi Belediyesi 10 bin 378 metrekare spor alanının tahsisi için o sırada tasfiye halinde olan ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bağlanan Sümerbank Holding’e müracaat etti.

4 YIL BOYUNCA HASIRALTI ETTİLER

Merkezefendi Belediyesi’nin talebi 4 yıl boyunca hasıraltı edildi. Holding bu talebi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na bildirse de yazıya yanıt verilmedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın tahsisi durumunda bölgeye hizmet edecek dev bir spor tesisi kurmayı planladığı öğrenildi. Özellikle amatör branşlara yönelik hizmet verecek olan tesis bünyesinde idare merkezi, eğitim ve kurs alanları, açık ve kapalı sahalar yer alacaktı. Basketbol, voleybol ve futbol sahaları ile spor altyapısı oluşturulacaktı. Merkezefendi Belediyesi tarafından organize edilen güreş etkinlikleri de bu tesiste gerçekleştirilecekti.

Doğasının korunması planlanan alanda Merkezefendi sakinlerinin spor yapmasını sağlamak amacıyla düzenlemeler gerçekleştirilecekti. 

BAKANLIK GÖRÜŞ SORMUŞ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, bakanlığın plan değişikliği Merkezefendi Belediyesi’ne görüş sorduğunu, uygun olmadığı yönünde görüş bildirdiklerini kaydetti. Doğan, “Merkezefendi yapılaşmanın fazla olduğu ilçelerden biri. Bu bölgenin korunması gerektiğini düşünüyoruz. Buranın spor alanı olarak kullanılması ve ağaçların kesinlikle kesilmemesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.