AK PARTİLİ DURMAZ MECLİS KARARINA İSYAN ETTİ

Merkezefendi Belediye Meclisi, Selçukbey Mahallesi’ndeki tank heykelinin estetik nedenlerle kaldırılarak yerine demokrasi anıtı dikilmesi yönünde karar verdi. AK Parti İlçe Başkanı Durmaz, düzenlemenin 15 Temmuz’un anılarının silinmesine yönelik olduğunu savundu.

 

Selçukbey Mahallesi’nde 15 Temmuz darbe girişimine karşın milletin gösterdiği kahramanlık mücadelesini anlatan tank heykeli ve diğer figürler Denizli siyasetinin polemik konusu oldu.

Merkezefendi Belediye Meclisi hafta başındaki toplantısında meydana yeni bir ‘Demokrasi Anıtı’ yapılması için yarışma düzenlenmesi konusunda oy çokluğu ile karar aldı.

Konunun görüşmeleri sırasında CHP’li meclis üyeleri mevcut anıtın oyuncak gibi olduğunu ve estetik olmadığını iddia etmişti. AK Partili meclis üyeleri de yapının heykel değil anıt olduğunu, yapılacak değişikliğin şehitlere karşı saygısızlık olacağını kaydetti.

DURMAZ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Karara bir tepki de AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Fatih Durmaz da sert tepki gösterdi. Partililer ile birlikte meydana giderek burada açıklama yapan Durmaz, tankın makete benzetilmesine tepki gösterdi. Durmaz, Merkezefendi Belediyesi tarafından 15 Temmuz akşamı tanklara dur diyen milletin, şehitlerin anısı olan ‘15 Temmuz Şehitler Anıtı’ alanındaki tank ve diğer figürlerin kaldırılmasına, 15 Temmuz hain darbe girişiminin unutturulmasına, anılarının yok edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

"YAPTIKLARI BİZİM YAPTIKLARIMIZI YIKMAK"

FETÖ'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AK Partili belediye tarafından Merkezefendi'ye ve Denizli'ye kazandırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı ve Şehitler Yolunda bulunan tank heykeli ve diğer figürlerin CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanlığı tarafından kaldırılması ile ilgili bir karar alındığını hatırlatan Durmaz, "Bizce bu karar sadece 15 Temmuz’un unutulmasına yönelik değil o gün 15 Temmuz akşamı çıplak elleriyle tanklara dur diyen, tankların altında ezilen şehitlerimizin anısına da çok büyük bir hakarettir. Bu meydan bütün düzenlemesiyle çevresiyle imarıyla Merkezefendi Belediyemizin AK Partili olduğu dönemde şehrimize kazandırılan çok güzel bir meydan. Biz istiyoruz ki CHP'li belediye de kendince düzenlemeler yaparak, alanlar, meydanlar oluşturarak, projeler geliştirerek yeni şeyler yapsın, ilçemize güzellikler katsın. Ancak yapabildikleri sadece bizim yaptığımız bu eserleri yıkarak ondan daha kötülerini yapmaya çalışmak. Yıkıp yapmak yerine yenisini yapmaya tevessül etmiyorlar” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ DURMAZ MECLİS KARARINA İSYAN ETTİ

"BUGÜNE KADAR KİMSE RAHATSIZ OLMADI"

Buradaki anıtın 15 Temmuz akşamının bir anımsatması ve hatırlatması olduğunu dile getiren Durmaz, "Burası artık Merkezefendi'ye mal oldu. Sekiz senedir burada bulunan bir anıttan bahsediyoruz. Bugüne kadar kimse bu anıttan rahatsız olmadı. 15 Temmuz'u bize hatırlatan bu imgeler, bu simgeler bizim hafızamıza 15 Temmuz'u kazıttı. Bu 15 Temmuz hafızasını silmek için yapılan bu hareketi tasvip etmiyoruz. Yapılacak olan heykelleri başka bir alanda kendilerinin düzenlemiş olduğu bir meydanda yapabilirler. Burada mesele 15 Temmuz’u unutturmak, o şehitlerimizin kanının yerde kalmasını sağlamak. Biz bunu kabul etmiyoruz. 15 Temmuz’un anılardan, hafızalardan silinmesine yönelik olarak alınan bu kararı da protesto ediyoruz" diye konuştu.