ÖTENAZİ UYGULANACAK

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler sokak hayvanları için hazırlanan kanun teklifinin meclise geldiğini duyurarak ayrıntıları paylaştı. Güler kuduz ve saldırganlaşmış köpeklere ötenazi uygulanacağını söyledi. 

 

Ak Parti Grup Başkanı Güler tartışmalara yol açan kanun teklifiyle ilgili açıklama yaptı. Sokak hayvanları için hazırlanan kanun teklifi bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken bazı vatandaşlar da kanun teklifini desteklemişti. Tartışma konusu olan teklifin bugün meclise geldiğini söyleyen Ak Parti Grup Başkanı Güler, teklifin 17 maddelik olduğunu söyledi. Kuduz başvurusunun hiç olmadığı kadar arttığını söyleyen Güler “Kanunun amacı sadece hayvanları koruma değil, onun yanında merkezinde insanları koruma, toplum sağlığını korumak diye bir tanımlama getiriyoruz. Kanunumuzun belli maddelerinde bir uygulamayı değiştiriyoruz.” dedi.

MERKEZLERİN NİTELİĞİ ÖTENAZİ İLE ARTTIRILACAK

Sahipsiz sokak hayvanlarının sokaklardan toplanması, barınaklarda muhafaza edilmesinin kanun teklifinde yer aldığını belirten Güler; sahipsiz köpeklerin ötenazi yoluyla, merkezlerin niteliğinin artması için bu hayvanların ötenazi yoluyla hayatlarına son verilmesi için fırsat verdiklerini söyledi. 

BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİNE HAPİS CEZASI VERİLEBİLİR

Kentlerde sokak hayvanlarıyla ilgili gereğini yapmayan, bu sorunun büyümesine sebebiyet veren belediye başkanları, meclis üyeleri hakkında da yaptırım uygulanacağını belirten Ak Partili Güler 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası olabileceğini vurguladı. 

KÖPEĞİ SOKAĞA ATANLARA 60 BİN LİRA CEZA

Sahiplenen bir köpeği sokağa atan insanlar olduğunu hatırlatan Güler bu şahısların da 60 bin TL idari para cezası alacağını belirtti. 

Güler kanun teklifiyle ilgili detayları “Göreviniz nitelikli barınaklar kurmak. Toplayıp başka ilçe sınırına atmanın önüne geçmeyi hedefliyoruz” diyerek sonlandırdı.