MARKA VE PATENT BAŞVURULARI ARTTI

DTO Meclisinde üyeleri bilgilendiren Başkan Uğur Erdoğan, Denizli’de marka, patent ve faydalı model başvurularının arttığını kaydetti.

Denizli Ticaret Odası meclisi temmuz ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. DTO Başkanı Uğur Erdoğan meclisi sektörlerdeki son gelişmelere ilişkin bilgilendirdi.Son dönemde kentte marka, patent ve faydalı model başvurularının arttığını kaydeden Erdoğan bu durumun kentin potansiyelini ortaya koyduğunu savundu.

Denizli’de yılın ilk 5 aylık diliminde geçen yıla göre Türk Patent Enstitüsü’ne yaptığı marka başvurusunda yüzde 7 den fazla, faydalı model başvurusunda yüzde 12 ve patent başvurusunda ise yüzde 17 artış gösterdiğini kaydeden Erdoğan; “Faydalı modeldeki artışımız, ülke genelindeki oranın da üstüne çıktı. Marka, patent ve faydalı model başvurularındaki başarımız, Denizli’nin gerçek potansiyelini ve gücünü bir kez daha ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.

YABANCI SAYISI ARTTI

Yılın ilk altı aylık diliminde Denizli’de 16 yabancı sermayeli şirket kurulduğunu belirten Erdoğan, DTO’ya kayıtlı yabancı şirket sayısının 399’a yükseldiğini açıkladı.Yabancı yatırımcılarda başı Alman girişimcilerin çektiğini kaydetti.

Denizli Ticaret Odası’na geçen ay 103 üye daha kaydettiklerini de ifade eden Başkan Erdoğan, 44 üyenin ise kaydını sildirdiğini, 15 firmanın da tasfiye sürecine girdiğini belirtti. Erdoğan, “Haziranın sonu itibarıyla 21 bin 901 üyeye ulaştık. Faal üye sayımızı, son 1 yılda yaklaşık yüzde 6 artırdık” diye konuştu.