ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ, KARANFİLLER BIRAKILDI

Denizli Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Asri Mezarlık’ta bulunan şehirliğe ziyareti gerçekleştirildi. Protokol üyeleri şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı. Öte yandan Denizli protokolünden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016'da yapılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. Kalkışmada ülke genelinde 251 vatandaş şehit, 2 bin 700'ün üzerinde kişi gazi oldu. Darbe girişiminin ardından ilen edilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de anma programı düzenledi. Denizli’deki ilk etkinlik, Asri Mezarlık’taki şehitlikte başladı. Şehitleri ziyaret eden Denizli protokolü, mezarlara karanfiller bıraktı. Ardından Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

“KAHRAMANLIK DESTANI UNUTULMAYACAK”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun; “Ülkemizin birlik ve beraberliğine, huzuruna, devletimizin bekasına kast eden tüm hain odaklara karşı devletimizin tüm kurumları, asil milletimizin dua ve desteğiyle verilen mücadeleden asla taviz vermeyecektir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi verdiği büyük kahramanlık destanı da asla unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği ve devletimizin bekası için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkan aziz milletimizi ve Denizlili hemşehrilerimizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

ŞAHİN TİN

“İSTİKLALİMİZİ, MİLLETİMİZİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARDI”

O gece meydanlarda yer alan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Unutulan soykırım gibi unutulan ihanetin de çok daha kalleş, çok daha sinsi bir şekilde bizi sırtımızdan vuracağını aklımızdan çıkarmamalıyız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimiz, ülkemizin bağımsızlığı, egemenliği ve birliği için büyük bir mücadele verdi. Meydanlarda, köprülerde, havalimanlarında, şehrin ana caddelerinde vatanseverlerimizle birlikte hainlere karşı durduk ve onların kirli planlarını hep birlikte bozduk. Bu direniş ruhu, Türkiye'nin her köşesine yayıldı. O gece milletimizin birlik ve beraberlik ruhu vatan şuuru daha da pekişti ve güçlendi. 15 Temmuz gecesi istiklalimizi yine milletimizin azim ve kararlılığı kurtardı. FETÖ’cü alçaklara ve terör odaklarına dünyayı dar etmeye devam edeceğiz. Vatanımızın ikbalinin, milletimizin istikbalinin savunulduğu o karanlık geceyi aydınlığa taşıyan şanlı tarihin soylu temsilcilerini asla unutmayacağız. 15 Temmuz’u unutturmayacağız” ifadelerini kullandı.

UĞUR ERDOĞAN

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, şunları aktardı: “Türk milletinin 15 Temmuz 2016'da bağımsızlığına ve demokrasisine sahip çıkarak, hain darbe girişimine karşı ortaya koyduğu destansı direniş, ülkemizi kuran ve koruyan milli mücadele ruhumuzun aynı heyecanla varlığını sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Daha nice asırlar ve kuşaklar boyunca unutulmayacak derecede önemli o gecedeki toplumsal birlik ve inançla, milletimiz ebediyete dek yurdunu ve bağımsızlığını her türlü tehdit ve zorlamaya karşı canı pahasına da olsa koruyacaktır. O gece meydanlara inen halkımız, yine görev başa düşerse bir an bile gözünü kırpmadan bedenini işgalci zihniyetin kurşunlarına siper edecektir. Başkomutanımız Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi; Söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

yücel güngör

"DİRENEN VATANDAŞLARIMIZIN ÜZERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI"

Devletin içine sızan hain Fetö terör örgütünün darbe girişiminin Türkiye’de yaşanan diğer darbelerden farklı olduğuna dikkat çeken Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör açıklamasında “15 Temmuz’da hedef sadece meşru hükümet değildi. Türkiye’yi her alanda bir üst lige çıkarma hedefiyle çalışan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanını, devletini, bayrağını, ezanını, vatanını sahiplenen aziz Türk Milletiydi. O yüzdendir ki direnen vatandaşlarımızın üzerine kurşun yağdırıldı. O yüzdendir ki savaş uçakları, helikopterlerden bombalar atıldı. Ama başaramadılar. Milletin iradesi, alçak vatan hainlerinin iradesine galip geldi. ‘Bir ihanet yapılanması” olan FETÖ, son olarak işi 15 Temmuz 2016 Cuma günü ülkemizi fiilen işgal etmeye, meclisimizi bombalamaya, halkımıza kurşun sıkmaya kadar götürdü. Mazlum milletlerin duası, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüreklerinde iman, ellerinde bayraktan başka bir şey olmayan, 7’den 70’e milletimizin tüm unsurlarının cansiperane gayretleriyle ülkemiz hainlere teslim edilmemiştir. Ömer Halisdemir’e, Pof.Dr. İlhan Varank’tan Demet Sezen’e gözlerini kırpmadan, bir an bile düşünmeden kurşunlara göğüslerini gerip şehit olan 251 yiğit insanı ve yaralanan gazilerimizi ayrıca anmak gerekiyor. 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bu toprakları bize “vatan” kılmak için hayatını kaybeden tüm Çanakkale, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz ve ahirete göçmüş gazilerimiz için dualar edeceğiz. 15 Temmuz’un karanlık gecesinin aydınlık kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Devletimiz kararlı şekilde tüm terör örgütlerini yok etmek için 7/24 can siparene çalışmaktadır." dedi.

Güngör ayrıca Denizlilileri bugün 20:30'da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda buluşmaya davet etti. 

Hak İş Denizli Temsilcisi Sezai Söylemez

"HAK-İŞ SAĞLAM BİR DEMOKRATİK DURUŞ SERGİLEMİŞTİR"

Hak İş Denizli Temsilcisi Sezai Söylemez mesajında "15 Temmuz gecesi demokrasiye, vatana, millet iradesine sahip çıkmak için eli kanlı teröristlerin karşısına dikilen 251 vatandaşımız şehit düşmüş, 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi olmuştur. 15 Temmuz gecesi şehitlerimiz, gazilerimiz ve milyonlarca vatan evladıyla tarihi bir direniş gerçekleştirmiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu, bütün darbe girişimlerinde olduğu gibi Türkiye’nin beka sorununa, geleceğine, milli iradesine, birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılan bu hain saldırılara karşı mücadele etmiş, 15 Temmuz gecesi ilk sokağa çıkan, canını ortaya koyan bir tutum sergilemiştir. HAK-İŞ Konfederasyonu, 15 Temmuz darbe girişimine karşı tüm sendikaları ve teşkilatı ile birlikte, milletten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tavrını kararlı bir şekilde ortaya koymuş, sağlam bir demokratik duruş sergilemiştir." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Kutluhan

"ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan yayınladığı kutlama mesajında "Yüce Türk Milleti; kendisine karşı açıkça veya alçakça yapılan tüm saldırıları ve düşmanca kalkışmaları, 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret, iman ve kararlılığa sahip bir toplumdur ve ebediyen de öyle kalacaktır. Bizlerin en önemli görevlerinden biri de sahip olduğumuz bu değerleri, nesilden nesile aktarmak ve dinimizi, vatanımızı, bayrağımızı ve kardeşliğimizi istismar edecek girişimlere yönelik tedbirleri zamanında almaktır. 15 Temmuz gecesini, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliğini, milletimizin istikbali uğruna verdiği anlamlı mücadelenin vatansever kahramanlarını ve demokrasimiz uğruna hayatlarını feda eden şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız." dedi.