DENİZLİ MEYDANLARA İNDİ

Denizli'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Denizlililer, 8 yıl önceki gibi meydanlara inerek ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Vali Ömer Faruk Coşkun, ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’na katılan sporcuların taşıdığı ay yıldızlı sancağı teslim aldı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da yapılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında dün gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlendi. Akşam saatlerinde Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliklerde Denizlililer, 8 yıl önce olduğu gibi demokrasi nöbetine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından dua okunmasıyla devam etti. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, program kapsamında düzenlenen, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’na katılan sporcuların taşıdığı ay yıldızlı sancağı teslim aldı.

DENİZLİ MEYDANLARA İNDİ

“MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANI UNUTULMAYACAK”

Türk milletinin tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğini ve nice şanlı zaferlere imza attığını ifade eden Vali Coşkun, “Bu uğurda birçok bedeller ödenmiş, kutsal bildiği vatan topraklarını canı pahasına her daim korumuştur. 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünün alçak saldırılarına karşı aziz milletimiz kadını erkeği, yaşlısı ve genci ile canını ortaya koymuş, kendi iradesine ve özgürlüğüne yapılan hain saldırı karşısında dimdik bir duruş sergileyerek destansı bir dirilişe yeniden imza atmıştır. Kahraman milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu hain girişimini bertaraf etmiştir. Milletimizin 15 Temmuz'da verdiği kahramanlık destanı da unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin bölünmez bütünlüğü, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ve gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi. Etkinlik, konserler sürdü.

DENİZLİ MEYDANLARA İNDİ

AZERBAYCAN’DAN GELEN MİSAFİRLER DE KATILDI

Çameli'de, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, protokol üyeleri, gençler ve Azerbaycan’dan gelen misafirler ile birlikte şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayarak, belediye önünde sona erdi. Etkinlikler kapsamında düzenlenen resim sergisinin açılışı yapıldı. Sergide, darbe girişimini anlatan resimler izlenirken hüzünlü anlar yaşandı.

DENİZLİ MEYDANLARA İNDİ

“15 TEMMUZ DİRENİŞİN SEMBOLÜ”

Etkinlikte konuşan Başkan Cengiz Arslan, “Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize Allah'tan şifalar diliyorum. 15 Temmuz bir direnişin sembolü oldu. Bu anlamda, bu milletin yüreğinin tanklardan, toplardan ve bütün silahlardan daha büyük olduğunu bir kez daha göstermiş olduk. Allah bizlere bir daha böyle acı olaylar göstermesin” dedi. Milletin 15 Temmuz gecesinde demokrasi ve özgürlüğüne sahip çıkma kararlılığını bir kez daha gösterdiğini belirten İlçe Kaymakamı Sözen; “Bu hain girişime karşı gösterilen direniş, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve hatim duası okundu. 15 Temmuz temalı belgeseller ve videolar yayınlanarak vatandaşlar tarafından izlendi. Saat 00.13 itibariyle salâ okundu ve dualar edildi.

DENİZLİ MEYDANLARA İNDİ

ÇAL DA MEYDANA İNDİ

15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri, Çal İlçesi’nde de yapıldı. Etkinlikler, Kaymakam Ahmet Baz, kurum amirleriyle birlikte şehit mezarlarını ve ailelerini ziyaret etti. Akşam düzenlenen etkinlikler kapsamında ise Kaymakam Baz, katılımcılara lokma ikramında bulundu. Sinevizyon gösterileri ve duaların edildiği etkinlik, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.