YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milyonlarca adayın üniversite hayalini gerçekleştirecek olan ve 8-9 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı.

Milyonlarca adayın üniversite hayalini gerçekleştirmesi beklenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 8-9 Haziran'da yapılmıştı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınava 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu. Sınavlar; 8 Haziran Cumartesi günü 10.15'te yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT)  ile başlamıştı. 9 Haziran Pazar günü ise Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleşmişti. Denizli’den TYT’ye yaklaşık 32 bin, AYT’ye yaklaşık 23 bin, YDT ise yaklaşık 4 bin adayın katılımıyla gerçekleşmişti.

SONUÇLAR AÇIKLANDI

ÖSYM’den yapılan açıklamada 2024 –YKS sonuçlarının açıklandığı bildirildi. Yapılan açıklamada; “8-9 Haziran 2024 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir” denildi.