KUVVETLİ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Denizli’de yoğun sıcakların ardından yağışlar etkisini göstermeye başlayacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayınladı. Yapılan değerlendirmelere göre Denizli’de gök gürültülü sağanak yağış bugün öğle saatlerinden sonra kentin doğu kesimlerinde görülecek. Beklenen yerel kuvvetli yağışların akşam saatleri sıralarında etkisini kaybedeceği tatmin ediliyor.

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR 

Denizli’de bugün (16 Temmuz Salı), sıcaklığın en yüksek 39 dereceyi görmesi beklenirken, hafta ortasına doğru sıcaklık yükselecek. Yarın ve 18 Temmuz Perşembe günü, en yüksek sıcaklık 40 derece olacak. Termometreler 19 Temmuz Cuma günü ise 41 dereceyi gösterecek.

Meteorolojiden yapılan açıklamada bugün etkisini gösterecek olan gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzlukların yaşanabileceği söylendi. Ayrıca yağış anında kuvvetli rüzgar yaşanabileceği belirtilirken, ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı önlem alınması gerektiği uyarısı yapıldı.