SERT İDDİALARA MECLİSTE YANIT VERDİ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım’ın kendisine yönelik eleştirilerine meclis toplantısında yanıt verdi. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım’ın kendisi hakkındaki eleştirilerine belediye meclisi toplantısında yanıt verdi. 

Mecliste konuyu gündeme getiren isim CHP Grup Başkanvekili Osman Bartal oldu. Bartal; Denizlispor cephesinden yapılan eleştirileri hatırlattı, Çavuşoğlu’ndan yanıt vermesini istedi. 

DESTEK VERENLERİ UYARDI

Çavuşoğlu sosyal medyada kendisine destek veren vatandaşları uyararak; “Bu paylaşımların şahsım adına bir faydası olmadığını düşünüyorum. Beni eleştirenlerle ilgili asla negatif bir cümle kurmamalarını rica ediyorum. Herkes eleştiri hakkını kendinde bulabilsin diye yola çıktık. Bizi eleştiren kim olursa olsun, nezaket dışı dahi olsa, üsluplarının doğru olmadığını da düşünsem saygıyla karşılayacağım. Denizlispor kulüp başkanı arkadaşıma eleştirileri için ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE KAYNAKLARI DENİZLİSPOR’A AKTARILAMAZ

Denizlispor’un eski günlerine döneceği bir sistemin kurulması gerektiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Elbette ki; bu konuda bir çaba içinde olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarını Denizlispor’a aktarılması gibi bir şansın olmadığını herkesin bilmesini istiyorum. Bu şehrin bana emanet ettiği her kuruşu, kendi namusum gibi, kendi param gibi sahip çıkacağıma kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu. 

denizli büyükşehir belediye meclisi

TAHAKKÜMDEN KURTULMALI

Denizlispor ile ilgili bir süreç içinde olduklarının altını çizen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 

* Önceki dönem başkanlık yapmış arkadaşlarımızla bir toplantı gerçekleştirdik. O toplantı içinde neler yapılacağını tartıştık. 

*Daha sonra bir başka toplantıda, Denizli’deki tüm sanayi ve iş dünyasının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları başkanlarıyla konuyu masaya yatırdık. 

* Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bu işin tarafı olma noktasında sadece kaynak aktaran rolüyle, o kaynakları temin etme şansımızın olmadığını bütün arkadaşlara söyledik. 

* Denizlispor’un, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin tahakkümünden kurtulması gerektiğini söyledik. 

* Elbette yine Denizlispor, Denizli’nin ortak bir değeri ve bu değerin ayakta kalması noktasında da bir çaba içerisinde olunması gerekir. Ama burada karar vericinin belediye başkanı olmaya başladığını ve bugün geldiğimiz noktada geldiğimiz yerin sonucu anlamında çok net görebiliyoruz. 

* Bu takımın eski günlerine dönebilmesinin yolu,  birilerinin yönettiği kulüp olmaktan kurtarırsak başarabileceğimize inandık. Onun için ilk ve doğru adımı bu kulübün üstündeki tahakkümden ayağımızı kaldırarak yaptık. 

* Bizler tahsilat makamı olarak görünen bir sistemi ortadan kaldırıyoruz. Bu süreçte bizlerinde hatası olmuştur ve olmaya da devam edecektir. 

denizli büyükşehir belediye meclisi

DENİZLİSPOR YÖNETİMİNİ ANLIYORUM

Kendisine yönelik sert eleştirilerin, yaşanan zor süreçten kaynaklandığı savunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu; “Biz kardeşlerimizin yaptıkları bu açıklamaların tamamını gençliklerine ve yaşadıkları zor süreçten kaynaklı içinde bulundukları durum nedeniyle böyle bir dil kullandıklarına inanıyoruz. Başkana burada bir kez daha sesleniyorum. İçinde her ne kadar tasvip etmediğim cümleler olsa da her türlü eleştiriyi yapabileceğini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu şehrin belediye başkanı olmadan önce kendine ait bir işletmesi olan ve hayatı kendi başına sürdüren bir kardeşinizdim. Bu süreç içinde sosyal medyadan benim güzel fotoğraflarımı paylaşanlara bir kez daha sesleniyorum. Ne giydiğim atletten, ne giydiğim şorttan, ne de giydiğim terlikten dün utanmadım, bugün utanmıyorum, yarında utanmayacağım”