100 MİLYON LİRA AÇIK

Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, BELTAŞ ile ilgili ikinci suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu bu kez kaybın 100 milyon lirayı bulduğunu kaydetti. Diğer yandan belediyeden iki yıl boyunca maaş alan bir personelin milletvekili yanında çalıştığını tespit ettiklerini, bu personelin iki yıl boyunca ödenen maaşı iade etmesi gerektiğini savundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı ilk oturumu, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesine geçilmeden önce verilen önergelerin ele alındığı toplantıda gündem dışı konuşmalar yapıldı. Çavuşoğlu, BELTAŞ’a yönelik tespit çalışmalarının sürdüğünü, 100 milyon liralık bir açık tespit ettiklerini ve suç duyurusunda bulanacaklarını kaydetti.

100 MİLYON LİRA AÇIK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, 31 Mart’tan sonra mercek altına aldığı BELTAŞ hesaplarına ilişkin bazı usulsüzlükler tespit edildiğini kamuoyuyla paylaşmıştı. İki ayrı kayıt tutulduğunu, bir kısım tahsilatın BELTAŞ hesapları yerine şahıslara teslim edildiğini savunarak iki personel hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu.

Bugünkü meclis toplantısında yeni tespitlerde bulunduklarını kaydetti. Yine BELTAŞ’a ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını açıklayan Çavuşoğlu; “Yaklaşık 100 milyon lira civarında. Arkadaşlarımızın başlattığı bir süreç vardı. Maliye anlamında tespit edebildiği. Onunla ilgili de suç duyurusunda bulunacağız. Onunla ilgili de bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum ki tamamını takip ediyoruz takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu’nun yarın suç duyurusunda bulunacağı, elde edilen belgelere göre tahmini bir değer belirlediği, BELTAŞ’a girmesi gereken yaklaşık 100 milyon liranın başka hesaplara aktarıldığı kanaatine varıldığı ve bu nedenle 2 personel hakkında suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

MAAŞ BELEDİYEDEN, GÖREV DIŞARIDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, kadroları belediyede olup da başka yerlerde çalışan personellerle ilgili çalışma yaptıklarını da açıkladı. İki sene boyunca bir milletvekilinin yanındaki kişinin maaşının belediye tarafından ödendiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Başkaları da var, bunların da parça parça malzemelerini topluyoruz. Benim vicdanım el vermiyor, arkadaşların vicdanları nasıl el veriyor onu da anlamış değilim. Memur olmuş arkadaşımız bu arada, daha sonra da maaşını bizden almış, danışman sıfatıyla milletvekilinin hizmetinde görev almış" dedi.

ALLAH’A HAVALE EDİYORUM

Çağrısını bir kez daha yinelediğini dile getiren Çavuşoğlu, "Onu önce Allah'a havale ediyorum. Çağrı yaptım, o çalışan arkadaşa söyledim. İki sene boyunca belediyeden aldığını yatır, önce kul katında vicdanınızı temizleyecek hale gelin, Allah katında temizlenir misiniz onu bilmiyorum dedim. Tanıyorsanız arkadaşı benim adıma selamımı iletirseniz umarım o akşamleyin gittiğinde kafayı yastığı koyduğunda vicdanı rahat uyuyorsa bizim açımızdan bir problem yok" dedi.

BİLDİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN

Çavuşoğlu, "Şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar bildiğiniz tanıdığınız Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor gözüküp de maaşını bizden alıp da başkasına hizmet eden tanıdıklarınız var ise onlara söyleyin en azından gelsinler Allah katında helalleşebilirler mi bilmiyorum ama kul katında Denizli Büyükşehir Belediyesi ile bir helalleşsinler. Bunu başarırsak emin olun bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız, bu şehrin güzelleşmesi noktasında el birliği ile huzurlu Denizli'yi birlikte yaratacağız. Akşamleyin bu şehirde yalınayak gezen çocukları gördüğünde bu arkadaşımızın terlik parasını o milletvekilimizin kendi şahsi çıkarı için harcamaması için sistemi kuracağımızdan da hiçbirinizin şüphesi olmasın. Bu şehrin kaynaklarını kendi tarafına kim aktardı ise kimde bu belediyenin bir liralık dahi hakkı var ise gelsinler bu belediyenin kul katındaki hakkını ödesinler" diye konuştu.

CAHİT ÖZKAN’A MI HİZMET ETTİ

Çavuşoğlu’nun konuşmasında isim ve soy isminin baş harflerini paylaştığı personelin iki yıl önce memur yapıldığı ve büyükşehir belediyesi bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü kadrosunda yer aldığı ileri sürüldü. Kulislerde adı geçen personelin bir dönem AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında danışmanlık yaptığı da iddia edildi.