ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİNDE SINIFTA KALDI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA 2024) sonuçlarına göre birçok üniversitenin gerisinde kaldı. PAÜ'nün ilk 30 içerisinde yer aldığı tek kategori "Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu" oldu.

Türkiye'de üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız araştırma laboratuvarı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı-ÜniAr tarafından her sene gerçekleştirilen "Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması-TÜMA" 2024 sonuçları yayınlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 2023-2024 öğretim yılında lisans öğrencisi bulunan 126'sı devlet, 74'ü vakıf olmak üzere 200 üniversitenin öğrencileri üzerinde gerçekleştirilen TÜMA 2024'te 50 bin öğrenciden veri toplandı.

"Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması, Vakıf Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması, Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı Sıralaması, Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu Sıralaması, Akademik Destek ve İlgi Sıralaması, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralaması, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralaması, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralaması, Devlet Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralaması, Vakıf Üniversitelerinin Memnuniyet Alanlarına Göre Sıralaması, Memnuniyet Alanlarına Göre İlk Yirmi Üniversite Sıralaması" kategorilerinde öğrencilerin üniversitelerini altı alanda değerlendirdiği araştırmada üniversiteler A+, A, B, C, D ve FF düzeyinde sınıflandırıldılar.

Devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilerin üniversitelerine yönelik memnuniyetlerini ortaya koyduğu araştırmada, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), birçok üniversitenin gerisinde kaldı. Genel memnuniyet sıralamasında 533 puanla Yıldız Teknik Üniversitesi, A düzeyinde olup listenin başında yer alırken, PAÜ 402 puanla D düzeyinde 81. oldu. PAÜ, devlet üniversitelerinin genel memnuniyet sıralamasında ise 49. sırada yer aldı.

PAÜ, Öğrenim Deneyimi Tatminkarlığı Sıralamasında 62 puanla 93. sırada yer alırken, Yerleşke ve Yaşamın Doyuruculuğu Sıralamasında 82 puanla 29'uncu oldu. PAÜ, Akademik Destek ve İlgi Sıralamasında 57'inci, Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet Sıralamasında 93'üncü, Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği Sıralamasında 51'inci, Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği Sıralamasında 104'üncü oldu.

PAÜ, Memnuniyet Alanlarına Göre İlk Yirmi Üniversite Sıralaması içerisinde herhangi bir kategoriye giremedi.