BOYACI: “BU YANLIŞTAN DÖNÜN”
Müstakil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, Beltaş’a ait bazı tesislerde alkol satışı yapılması kararının iptali için mahkemeye başvurduklarını ve yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi. Boyacı, meclis üyelerine çağrıda bulundu, kararı gözden geçirmelerini istedi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi şirketi BELTAŞ’a ait 3 işletmede alkol satışı yapılmasına ilişkin meclis kararına tepkiler devam ediyor. Kararı yanlış bulan MÜSİAD’dan da uygulamanın durdurulması çağrısı geldi.
MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, kararı yargıya taşıdıklarını belirterek yürütmeyi durdurma davası açtıklarını söyledi. Yerel seçimlerin üzerinden iki ay geçmeden alınan alkol satışı kararının yanlış olduğunu belirterek, “Denizli’mize kazandırılacak yeni projeler, yeni hizmetler varken, büyükşehir belediye meclisinin hemşehrilerimizin ailesiyle birlikte rahat rahat gidip oturup dinlenip, nefes alabildiği park ve bahçeleri içkili yer bölgesi ilan etmesi açıkçası büyük bir hayal kırıklığıdır. Bu karar en başta geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız için kötü bir özenti olacaktır. Herkesin özel hayatına saygılıyız, kimsenin içkisi, sigarası, alkolü bizi ilgilendirmez. Ancak alınmak istenen bu karar toplumsal açıdan son derece yanlış bir karardır” dedi.
YANLIŞTAN DÖNÜLMELİDİR
Şehrin en güzel yerlerindeki park ve bahçelerde alkol satışı yapılmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Boyacı, “Toplum sağlığını ve aile yapısını olumsuz yönde etkileyebilecek bu tür kararların, toplumumuzun ahlaki değerlerine ve sosyal sorumluluk bilincine de zarar vereceği unutulmamalıdır. Bu nedenle bu kararın iptali için yürütmeyi durdurulması davası açtık" ifadelerini kullandı. Alkol tüketiminin artmasının sadece bireysel sağlığı tehdit etmekle kalmayıp, toplumsal düzeyde de çeşitli sorunlara yol açtığını ifade eden Boyacı, “Trafik kazaları, aile içi şiddet, iş verimliliğinde düşüş ve gençler arasında bağımlılık oranlarının artması gibi birçok olumsuz sonuç, alkol tüketiminin yaygınlaşması ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle, kamu hizmeti sunan bir belediyenin, alkol satışını teşvik edici kararlar alması kabul edilemez bir durumdur. Tüm dünyada ve ülkemizde bağımlılığın önlenmesiyle ilgili dünya büyük bir seferberliğin içindeyken, Denizli’nin bu gibi konularla gündeme gelmesi de bizleri derinden üzmektedir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni, toplumun sağlığını ve huzurunu koruma adına daha sorumlu ve duyarlı olmaya, bu yanlıştan bir an önce dönmeye davet ediyoruz. Toplumun her kesimini, bu tür olumsuz kararlara karşı bilinçli ve kararlı duruş sergilemeye çağırıyoruz” diye konuştu.




