SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILACAK

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentteki bütün sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin temmuz ayı toplantısı ikinci birleşimi, Bülent Nuri Çavuşoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin ele alındığı toplantıda, Merkezefendi Belediyesi tarafından sokak hayvanları için üretilen kedi ve köpek mamasının Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda kullanılmak üzere hizmet karşılığında alınması kabul edildi. 

Merkezefendi Belediyesi'nce sokak hayvanları için üretilen kedi ve köpek mamasının Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda kullanılmak üzere alınması karşılığında, Merkezefendi Belediyesine yol bakımı için kullanılmak üzere bakım binder karışımı verilmesi hususunda protokol akdedilmesi, protokol şartlarını belirlemek ve protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu oybirliği ile kabul edildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, iyi bir işbirliği olduğunu belirterek, imalatını yaptıkları makinelerle sokak hayvanları için kedi ve köpek maması üretimi gerçekleştirdiklerini, ihtiyacı olan belediyelerin bunlardan temin edebileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, her geçen gün köpek sayısının arttığını belirterek, "İlçelerimizde başka yerlerden, başka illerden getirilip bırakılan varsa onları da takip etmenizi önemle rica ediyorum. Ayrıca şunu yapmazsanız da sevinirim. Bazen ihbarlar geliyor, A ilçesindeki arkadaşlarımız köpekleri toplayıp B ilçesine bırakıp gidiyorlarmış. Bıraktığınız o köpeklerin hepsi Denizli sınırlarında kaldıktan sonra kimseye faydası olmaz. Biz hepsine bakacağız, o konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

ODA İLE BİRLİKTE HAREKET EDİLECEK

Bugün TBMM'de sokak hayvanlarının uyutulması noktasında çıkarılmaya çalışılan bu yasaya karşı olduklarına işaret eden Çavuşoğlu, "Biz bu anlamda o yasa noktasında da duruşumuz ve tavrımız nettir. Bu anlamda da arkadaşlarımızdan özel bir çalışma istedik. Veterinerler Odası ile birlikte Denizli'de mümkünse tüm hayvanları, en azından dişi olanlarını kısırlaştırma noktasında bir çaba içerisine girmek üzere bir hazırlığımız var. Umarız bütçemiz ve planlarımız doğrultusunda bunu da başarabiliriz. Hiçbir canlının hayatına kastedilmesinin tarafımızca onaylanan ve uygun görülebilecek bir davranış da olmadığını ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.