ENGEL SINIRI YÜZDE 50, OTOPARK 4 SAAT ÜCRETSİZ

Dünkü büyükşehir belediye meclisinde engelli refakatçilerinin belediye otobüslerinden ücretsiz faydalanması ve engellilerin otoparkları ücretsiz kullanması kararına ilişkin detaylar belli oldu.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi dünkü oturumunda engelli refakatçilerinin belediye otobüslerini ücretsiz kullanması ve engelli araçlarının otoparklardan ücretsiz yararlanmasına ilişkin önergeyi oy birliği ile kabul etti. Yeni düzenlemenin detayları ise bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşıldı. 

Buna göre yaşı 18’in üzerinde ve engel durumu da yüzde 50 ve üzerinde olan engellilerin refakatçileri ücretsiz ulaşım hizmetinden faydalanabilecek. 

Diğer yandan engelli araçları da belediye şirketi olan BELTAŞ’ın işlettiği otoparklardan sınırlı yararlanabilecek. Engelli araçları bu otoparkları 4 saate kadar ücretsiz kullanabilecek. 4 saatin üzerindeki beklemeler için ise ücret alınacak. 

Engelliler bu hizmetlerden engelli kimliklerini ibra ederek faydalanabilecek. Başkaca bir başvuru yapması ya da evrak ibra etmesi istenmeyecek. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “Bugüne kadar 18 yaş ve üzeri engellilerin refakatçileri otobüslerimizden ücretsiz faydalanamıyordu. Bu kararla birlikte 18 yaş ve üzeri olup da yüzde 50 ve üzeri engeli bulunanların refakatçileri de Denizli Büyükşehir Belediyesinin otobüslerini ücretsiz olarak kullanabilecek. Bu anlamda engelli kardeşlerimize bir nebzede olsa koymuş olduğumuz katkı nedeniyle de değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.