BELTAŞ’TA MAAŞLAR ARTACAK

Yaklaşık 900 çalışanı bulunan Beltaş’ta, Belediye İş Sendikası’nın örgütlenme çalışmasına işçiler yanıt verdi. Haftalar içinde 600’ün üzerinde işçi sendikalı oldu. En düşük 18 bin 500 lira maaş alan işçilere 25 bin lira taban ücreti sinyalini Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beltaş’ta sendikaların örgütlenme çalışmaları ilk kez karşılık buldu. Daha önce sendikasız olarak çalışan 900’e yakın çalışan son birkaç hafta içinde tek tek sendikaya kayıt yaptırdı. Belediye İş Sendikası’nın yürüttüğü örgütlenme çalışmaları, Beltaş işçilerinden de karşılık buldu. Bu sendikaya haftalar içinde 600’ün üzerinde işçi üye oldu. Sendika örgütlenme çalışmalarını sürdürürken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’dan da maaşlarına zam yapılacağı sinyali geldi.

BELTAŞ PERSONELİ DE ZAM ALACAK

Çavuşoğlu, DESKİ bünyesindeki PERAŞ personeline ek sözleşme imzalayarak 6 aylık sosyal destek zammı yaptı. Bu zam ile birlikte DESKİ’de en düşük personel maaşı 25 bin liraya çıktı.

Beltaş’ta da hedefin aynı olduğu öğrenildi. Şirket bünyesinde en düşük maaşın 18 bin 500 lira olduğu Çavuşoğlu’nun sosyal desteklerle birlikte bu miktarı asgari 25 bin liraya çıkaracağı öğrenildi.

İSTEDİĞİNİZ SENDİKAYA ÜYE OLUN

Dünkü meclis toplantısı öncesinde işçi temsilcileri ile bir araya gelen Çavuşoğlu, “PERAŞ işçilerimiz için ek protokol yaparak ihtiyaçlarının görülmesi noktasında katkı sağladık. Diğer iştiraklerimizle ilgili süreç sürüyor. Beltaş bünyesinde bu güne kadar sendikal çalışma olmamış. Şimdi bu çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki dönemde yetkili bir sendikanın oluşması durumunda onlarla sözleşme imzalama noktasına gelebiliriz. İştiraklerimizin sendikasız olması içimizi sızlatıyor. Tüm işçi ve memur kardeşlerimize sesleniyorum, hangi sendikaya üye olmak isterseniz bu sizin tercihinizdir. Hiçbir zaman şurayı ya da burayı tercih edin diyen bir başkan olmayacağımdan emin olabilirsiniz. Hakkınızı en iyi savunacağına inandığınız kim varsa o sendika ile mücadelenizi sürdürebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Meclisin izleyici bölümündeki işçiler de açtıkları pankartla Çavuşoğlu’na destek verdi.