BELEDİYE KOCAÇUKUR’U TAHLİYE ETTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Belediyesi arasındaki Kocaçukur krizi, bakanlığın, Kocaçukur’un işletmesini belediyeden geri almasıyla sona erdi. Pamukkale Belediyesi Kocaçukur’u tahliye etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nün (DÖSİM) Kocaçukur için istediği aylık 707 bin lira kira bedeli Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un tepkisini çekmişti. Başkan Ertemur verdiği talimatla ören yeri içindeki çöplerin toplanmayacağını söylemişti.

BELEDİYE KOCAÇUKUR’U TAHLİYE ETTİ

Pamukkale Belediyesi ile DÖSİM arasında yaşanan kriz, bakanlığın Kocaçukur’un işletmesini belediyeden geri almasıyla sona erdi. Kocaçukur’un bakımı, temizliği ve güvenliği T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bırakıldı. Yaşanan gelişmelerin ardından Pamukkale Belediyesi bölgeyi tahliye etti.

BELEDİYE KOCAÇUKUR’U TAHLİYE ETTİ

“KUM SAATİ DOLUYOR”

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, bakanlığın Kocaçukur’un işletmesini belediyeden geri almasına tepki gösterdi. Milletvekili Arpacı; “Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Kocaçukur’ Pamukkalelilerin elinden alınmıştır. Pamukkale Belediyemiz kar amacı gütmeden halka hizmet için Kocaçukur’u istemesine rağmen Bakanlık vermemiştir. AKP zihniyetinin tek bildiği şey yandaş kayırmak ve para hırsıdır. Anlaşılan o ki Kültür Bakanı da yerel seçimlerde ortaya çıkan sonucu, halkın tepkisini anlamamış. Buradan kendisine son hatırlatmamı yapayım; kum saati doluyor. Halkın iktidarı için süreniz azalıyor. Ya şimdi bu yanlıştan dönün, ya da halkın iktidarını bekleyin. Karar sizin” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE KOCAÇUKUR’U TAHLİYE ETTİ

“PAMUKKALE, PAMUKKALE HALKININDIR”

CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise şunları aktardı: “Pamukkale, Pamukkale halkınındır ve bir gün elbet yeniden Pamukkale halkının olacaktır. Halkın olanı halktan alan ve halka da hiçbir şey vermeyen zihniyeti yerelde değiştirdik. Halkın iktidarı için yerel seçimlerdeki değişim kısa sürede genelde de yaşanacaktır.”