DENİZLİLİ ŞEHİT ALBAY UNUTULMADI

Kıbrıs Barış Harekatı'nda adaya ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Alayının komutanı olan ve bir gün sonra  şehit olan Denizlili Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, harekatın 50. yılında unutulmadı.

 

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Kıbrıs'a ilk çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri Alayının komutanı olan Denizlili Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında rahmet ve minnetle yad edildi. 6. Kolordu Komutanlığında İleri Hava Kontrolörü görevini yaparken Komutasındaki 50. Piyade Alayı ile birlikte Pladini Plajı'na çıkan Albay Karaoğlanoğlu, 21 Temmuz 1974 tarihinde Rumların roket saldırısında  ağır yaralandı. Ertesi günü şehit olan Albay Karaoğlanoğlu, Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan en kıdemli subaydı.

GİRNE KARAOĞLANOĞLU ŞEHİTLİĞİ

Kıbrıs Barış Harekatı sonucunda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (subay, Astsubay, Çavuş, erbaşlar ve erler) anısına Türkiye tarafından yapılan Girne'deki şehitliğin ismi Karaoğlanoğlu Şehitliği'dir. Şehitlikte, sekiz subay, beş astsubay, elli sekiz erbaş ve er olmak üzere toplam 71 Türk Silahlı Kuvvetleri askerinin kabri bulunuyor. 20 Temmuz 1974 gecesi Rumların roket saldırısında şehit olan ve Ercan Uluslararası Havalimanı ismi verilen Şehit Binbaşı Fehmi Ercan da burada yatıyor.

Halil İbrahim Karaoğlanoğlu

Tavas'ta 1924'te doğan Şehit Albay Karaoğlanoğlu'nun ismi, Kıbrıs ve Türkiye'de birçok yere verilerek yaşatılıyor. Çıkarmanın yapıldığı kumsalın bitişiğinde eski adı Aya Yorgi olan köye Karaoğlan Köyü adı verilirken, Türkiye'de pek çok okul, cadde ve parka ismi verildi. Merkezefendi ilçesinde de Şehit Albay Karaoğlanoğlu Caddesi bulunuyor.

RAHMETLE ANILDI

Kıbrıs Barış Harekatının 50. yılında Denizlili Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu, unutulmadı. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Denizli Devlet hastanesinin önünden geçen Şehit Albay Karaoğlanoğlu Caddesi. Bu cadde adını Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan en kıdemli subay olan, Denizli Tavas doğumlu Şehit Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu'ndan alıyor. Bu harekatta kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz 498 şehit veriyor." dedi.

Bu vesileyle kendisini andığını belirter Öztürk, "Biz Türk milleti olarak bu topraklarda huzur ve güven içinde yaşıyorsak bu atalarımızın ödediği bedeller sayesinde. Ruhları şad olsun, vatan sağolsun." ifadelerini kullandı.

Tavas eski Belediye Başkanı ve AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu yedek üyesi Dr. Mehmet Karabay da yaptığı paylaşımda, "Bugün, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz. Harekâtta verdiğimiz en üst rütbeli şehit Albay H.İbrahim Karaoğlanoğlu'yla da, Denizlili ve Tavaslı hemşehrileri olarak, ayrıca gurur duyuyoruz." ifadelerine yer verdi.