HAMLELER ANTİK KENTTE YAPILDI

Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelerek Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi'nde hamle yapan sporcular, 20 Temmuz Dünya Satranç Gününü dünyaca ünlü doğal ve kültürel miras Pamukkale'de kutladı. Sporcular, antik kentte yarışma heyecanı yaşadı.

 

UNESCO tarafından 20 Temmuz 1966'da ilan edilen Dünya Satranç Günü'nün 58. yıl dönümü Pamukkale'de kutlandı. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Denizli'ye gelerek Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi'nde mücadele eden sporcular, Dünya Satranç Günü'nde hamlelerini, antik çağdan bu yana şifalı suları, pamuk gibi travertenleri ile ziyaretçilerini ağırlayan Pamukkale'de yaptı.

Türkiye Satranç Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan Türkiye Satranç Birinci ve Türkiye Satranç İkinci Ligi, 15-21 Temmuz tarihlerinde Denizli'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelerek turnuvaya katılan sporcular, Dünya Satranç Günü'nü Denizli'nin dünyaca ünlü doğal ve kültürel mirası Pamukkale'de kutladı. Sporcular, Kocaçukur ve travertenlerin yanında hamlelerini yaparak turnuvada derece etmeye çalıştılar.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ile Gençlik Spor İl Müdürü Ömer İlman, Pamukkale Travertenleri'nde hamle yapan sporcuları yalnız bırakmadı. Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Dünya Satranç Günü'nü kutlayarak, "Türkiye'nin en kıymetli doğal güzelliklerinden biri olan Pamukkale'de bu heyecanı yaşamaktan çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.