ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ COŞKUYLA BAŞLADI

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali, renkli kortejle başladı. 12 ülkeden 392 dansçının katıldığı festival, Denizlililere unutulmaz anlar yaşatıyor.

"ŞEHİRDE DANS VAR"

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda çelenk töreni ile başladı. Denizli Valiliği önünden başlayan korteje, Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, ve diğer protokol üyeleri ile 12 farklı ülkeden gelen halk dansı sanatçıları katıldı. Dansçılar, ülkelerine özgü dansları sergileyerek renkli görüntüler oluşturdu. Vatandaşlar, bu anları fotoğraf ve videolarla ölümsüzleştirdi. Coşkulu yürüyüş, Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu.

BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BARIŞ MESAJI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, festival açılışında yaptığı konuşmada, festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çavuşoğlu, "Umut ediyorum ki festivalimiz her geçen gün daha da güzelleşen bir Denizli'ye mutluluk kaynağı olur. Bugün on bir ülkeden gelen misafirlerimizle birlikte, festivalimiz daha eğlenceli ve daha güzel günlere ilerleyecek. Bu festival, dünyanın sevgi diliyle birleştiği bir Türkiye ve Denizli yolculuğumuzun her geçen gün daha da artarak süreceğine inanıyorum." dedi.

Başkan Çavuşoğlu, konuşmasında barış mesajı vererek, "Bugün buradan, bu meydandan bir kez daha dünyaya barış çağrısında bulunuyorum. Filistin'de yaşayan kardeşlerimiz ve İsrailli dostlarımızla beraber, bu zulmün son bulması için tüm dünyaya ve insanlığa çağrıda bulunuyoruz. Halkların kardeş olduğunda sömürgeci güçlerin yaşama şansı olmayacaktır. Festivalimiz, barışın tüm dünyaya yayıldığı ve insanların birbirini sevgiyle kucakladığı bir etkinlik olarak devam etsin." ifadelerini kullandı.

FESTİVAL PROGRAMI

27 Temmuz’a kadar devam edecek olan festival, Denizli’nin farklı noktalarında ücretsiz gösterilerle izleyicilerle buluşacak. İşte festival programı:

22 Temmuz 2024 Pazartesi:

  • Saat 20.30 Acıpayam

  • Saat 21.30 Serinhisar

23 Temmuz 2024 Salı:

  • Saat 21.00 İncilipınar Parkı

  • Saat 21.30 KYK (Amfi Tiyatro)

24 Temmuz 2024 Çarşamba:

  • Saat 20.30 Sarayköy

  • Saat 21.30 Buldan

25 Temmuz 2024 Perşembe:

  • Saat 21.00 Yenişehir Zaferiye Abalıoğlu İlkokulu

  • Saat 21.30 Adalet Parkı

26 Temmuz 2024 Cuma:

  • Saat 20.30 Bozkurt

  • Saat 21.00 Çardak

27 Temmuz 2024 Cumartesi:

  • Saat 21.00 Gala Programı, Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi

Festival, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya ve Ankara’dan katılan dans gruplarının gösterileriyle şehri renklendirecek.