GECE-GÜNDÜZ ÇİLE

Denizli’de yıllardır bitirilemeyen Cankurtaran yolu çile olmayı sürdürüyor. Hafta sonunda yaşanan trafik sıkışıklığı sürücüleri isyan ettirdi. Trafiğe takılmamak için geç saatlerde yola çıkanlar da hayal kırıklığı yaşadı.

Denizli-Antalya Karayolu’nda sürdürülen genişletme, bakım ve onarım çalışmaları, Cankurtaran Mevkii’nde devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü; Denizli’nin Antalya ve Muğla bağlantısını sağlayan yolda Kurban Bayramı tatilinin hemen ardından çalışma başlatmıştı.

Yenileme çalışmaları Cankurtaran mahallesinin girişinden itibaren çıkışa kadar devam ediyor. Sıcak asfalt atılarak modern ve güvenli bir hale dönüştürülmesi için çaba sarf edilen çalışmalar kapsamında yolun yaklaşık 1 kilometrelik kısmında trafik karşılıklı tek şeride düşürüldü. 

Gurbetçilerin memlekete dönmesi ve turizm sezonunun açılmasının ardından tatilcilerin de yollara düşmesi, kentteki araç trafiğini arttırdı. Özellikle hafta sonunda tek şeride düşen yol büyük çileye neden oldu.

8 KİLOMETRELİK KUYRUK

Yolun; Tavas Makası mevkiinden Honaz tüneli ışıklarına kadar olan kısımdaki araç kuyruğu yaklaşık 8 kilometreyi buldu. Saatlerce ağır akan trafikte mahsur kalan sürücüler, yaşadıkları çileyi sosyal medyada paylaştı. Yıllardır bitirilemeyen yol yapım çalışmalarından şikâyet etti.

Bölgede yaşanan trafik sıkışıklığını bilen ve bu nedenle akşam saatlerinde trafiğe çıkan sürücüler de sürpriz yaşadı. Yolun tek şeride düştüğü bölümden önceki kısımda yine uzun kuyruklar oluştu. Ağır ilerleyen trafik hem sürücüleri hem de yolcuları çileden çıkardı.

1 KM BİR SAATTE

Sosyal medyayı sallayan isyan paylaşımlarında yaşanan sorunun boyutu da gözler önüne serildi. Bir sosyal medya kullanıcısı bir kilometrelik yolu bir saatte alabildiğini ifade etti, sorunlu bölgede trafik polisi ve karayolları çalışanı görememekten şikâyet etti.  Sosyal medya kullanıcıları tıkanık trafikte uyanıklık yaparak öncelik almaya çalışan diğer sürücülerden de şikayet etti. Bu sürücülere müdahale edecek polis bulunmadığının altı çizildi.