DOLULUK ORANI YÜZDE 32

Baraj ve arıtma tesisi inşasının tamamlanmasıyla iki yıl önce hizmete alınan Akbaş Barajı’nda doluluk oranı yüzde 32’ye geriledi. Tesis için “Denizli’nin 50 yıllık su sorunu çözüldü” denilmişti.

Yapımına 2010 yılında başlanan, iki yıl önce arıtma tesisinin tamamlanması ile şebekeye içme suyu sağlayan Akbaş Barajı’ndaki doluluk oranı endişe yaratıyor.

Honaz Dağı ve çevresindeki kar sularının biriktiği baraj gölü son yıllarda yeterli yağışların gerçekleşmediği kış dönemlerinde rezervuarlarını dolduramadı. Sıcak geçen yaz mevsiminde kullanımın yanı sıra buharlaşma yoluyla da önemli ölçüde su kaybetti.

70 kilometrelik hat ile şehre su ulaştıran Akbaş Barajı’nda doluluk oranı yüzde 32’ye geriledi. Bu bilgi e-devlet üzerinden sorgulama yapan tüm kullanıcıların karşısına DESKİ verileri üzerinden gösterildi.

DOLULUK ORANI YÜZDE 32

2022 yılı Ağustos ayında ilk kez kent merkezindeki depolara su aktarımı yapılan kaynak için dönemin siyasileri kentin 50 yıllık su sorununa köklü çözüm getirdiklerini iddia etmişti. Suyun hatta verildiği törende konuşan dönemin büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan, “Denizli’mizin gelecekte su sıkıntısı yaşamaması adına hayata geçirilen bu devasa bir işin sonucunda bu vanayı açarak şehrimizi yeni bir su kaynağına kavuşturduk. Denizli’miz artık içme suyu anlamında çok büyük bir güvence altına alındı. Olağanüstü bir şey olmazsa 50 yılını aşkın bir süre kent merkezimizde yaşayan insanlarımız su sıkıntısı yaşamayacak” ifadelerini kullanmıştı.