TRAFO PATLADI, ELEKTRİK KESİLDİ

Değirmenönü Mahallesi’ndeki elektrik trafosunda dün akşam saatlerinde parlama yaşandı. Arızaya bağlı olarak trafonun etkilediği mahalle ve sokaklarda elektrik kesintisi yaşandı. Ekipler müdahale ederek arızayı giderdi. 

 

Yaz aylarında yüksek enerji tüketimine karşılık veremeyen arz nedeniyle sık sık kesintiler yaşanmaya başladı. Şebekelerdeki bakım ve onarım çalışmalarının neden olduğu programlı kesintilere bir de beklenmedik arızalar eklendi. Yaz sıcakları her şeyi etkilediği gibi elektrik hat ve ekipmanlarını da etkiledi. Son olarak dün akşam saatlerinde Merkezefendi ilçesindeki Değirmenönü Mahallesi’nde bulunan trafoda parlama yaşandı. Dumanların yükseldiği trafonun hizmet sağladığı mahalle ve sokaklarda elektrikler bir anda kesildi. 

Bölgeye sevk edilen ekipler arızanın tespiti ve giderilmesi için çaba sarf etti. Üç saate yakın süren çalışmalar nedeniyle elektrik bazı bölgelerde kesintisi yaşandı. Arızanın giderilmesinin ardından kesinti yaşayan bölgelere yeniden enerji sağlandı. 

Diğer yandan ilçede bugün Merkezefendi mahallesindeki bazı sokaklarda şebeke bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 15.00’e kadar elektrik verilemeyecek. Pamukkale ilçesindeki Fatih Mahallesinde 13.00-16.00 saatleri arasında ve Bağbaşı Mahallesinde 11.00’e kadar kesinti uygulanacak.