KARACA SON DURUMU PAYLAŞTI

Denizli Kocabaş’ta bulunan cezaevinde bulunan vatandaşlar yemekten zehirlendi. TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca konuyla ilgili son durumu paylaşarak hükümlülerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. 

 

Denizli Kocabaş Açık, D Tipi ve T tipi Kapalı Cezaevi’nde Pazartesi günü öğle ve akşam yemeğinde dağıtılan tavuk ve makarnadan yiyen hükümlüler zehirlendi. Birçok mahkum zehirlenme sebebiyle hastanede tedavi görürken mahkum yakınları ise haber alabilmek için hastaneye koştu. Yetkililerden bilgi alamayan mahkûm yakınları konuyla ilgili bilgilendirme talep ederken, olayın son durumunu TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca paylaştı. Karaca sosyal medya hesabından birçok spekülatif bilginin dolaşıma sokulduğunu belirterek aileleri ve kamuoyunu bilgilendirmek üzere Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman ile görüştüğünü söyledi. 

“MAHKUMLARIN SAĞLIK DURUMU İYİ”

Karaca Ataman’dan mahkûmların sağlık durumları hakkında aldığı bilgileri mahkum aileleri ile paylaştı.  Denizli D ve T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları’nda yaklaşık 2100 civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu söyleyen Karaca, zehirlenen mahkumların yüzde 95’inin ayakta tedavi edildiğini, 3 mahkumun hastaneye sevk edildiğini ve yapılan müdahalenin ardından onların da sağlık durumunun şu an iyi olduğunu açıkladı. 

YEMEKLERDEN ALINAN ÖRNEKLER İNCELENECEK

Karaca sosyal medyadan yaptığı duyuruda “İddia edildiği gibi cezaevine dışarıdan ihale ile bir yemek alımı söz konusu değil, zehirlenme vakasına konu olan yemek cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler tarafından pişirilmiş. Zehirlenmeye konu olan yemekten alınan numuneler Denizli İl Tarım Müdürlüğü laboratuarına gönderildi ve sonuçlar cuma günü çıkacak, onun sonucunu da sizinle paylaşacağım. An itibariyle hastanede tedavi gören ve sağlık durumu kritik bir tutuklu ve hükümlü bilgisi de yok.” dedi.

“KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİM”

Kamu kurumlarıyla ve yetkililerle iletişimini sürdürdüğünü söyleyen Karaca “Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına gerekli önlemlerin titizlikle alınmasının ve gerekli adımların atılmasının önemi ortada.  Ayrıca kamuoyunun da doğru bilgilendirilmesi ve gereken hassasiyetin gösterilmesi de büyük önem taşıyor. Bu yüzden şeffaf bir şekilde süreci takip ederek her adımda kamuoyunu bilgilendirmek en önemli önceliğim. Yemek nedeniyle zehirlenen tutuklu ve hükümlülere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.