BAŞKANLARDAN CEMİYETE ZİYARET

Vali Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla Denizli Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, basın mensuplarının bayramını kutladı.

Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı kutlanıyor. Sabah Denizli Sanayi Odası yönetimi ile kahvaltıda buluşan gazeteciler gün içinde Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür tarafından Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde ziyaret edildi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve yönetim kurulu üyeleri de gün içinde misafirlerini ağırladı.

ANADOLU BASINI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, 24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basınında sansürün kaldırıldığını ama zaman zaman siyasi ve farklı olaylar nedeniyle basının sansüre maruz kaldığını ifade etti. Bazı meslektaşlarının yazdıklarıyla ilgili yargılandıklarını hapse atılmaları dile getiren Boyacı, "Tam bir ifade ve basın özgürlüğünün yaşandığını söylemek mümkün değil. Biz basın mensupları olarak Terörle Mücadele Kanunundan Kişisel Verilerin Korunması Kanununa, Basın Kanunundan Ceza Kanununa kadar birçok yasaya tabiyiz ve birçok engellemelerle karşı karşıya kalıyoruz. Pandemiden sonra özellikle ekonomik koşulların ağırlaşması yüksek enflasyon, maliyetlerin artmasına yol açtı ve özellikle Anadolu basını bu ortamdan olumsuz etkendi. Bu aslında en ağır sansür oldu yerel basına. Bu anlamda gazeteciler olarak biz her dönemde bazı zorlukları yaşasak da görevimizi yerine getirerek halkımızın haber alma hakkı için çalışıyoruz. Biz yerel yönetimlerle uyumlu çalışmayı bundan sonraki süreçte de sürdürmek istiyoruz. Bu anlamda da sizin vereceğiniz destek, basınla uyumlu çalışmanız ve basın özgürlüğüne göstereceğiniz hassasiyet noktasında size güveniyoruz. Yaptığınız ziyaret için arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum." dedi.

BAŞKANLARDAN CEMİYETE ZİYARET

DOĞAN: İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da gazetecilerin basın bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, basının özgür olmasının, düşündüğünü yazabilmesinin görüntüleyebilmesinin çok kıymetli olduğunu, göreve geldikleri tarihten itibaren söylediklerini vurguladı. Basının bunu tarafsız, ilkeli bir şekilde topluma aktarmasının çok önemli ve kıymetli olduğunu ifade eden Doğan, "Tabii sizin başka bir yönünüz daha var. Toplumsal olaylar, toplumu ilgilendiren olaylardaki duruşunuz, bunu gündeme çekmeniz, o algıyı oluşturmanız ve toplumsal refleksi göstermeniz topluma yön vermekte basının  gerçekten ciddi bir rolü var. Geçen beş yıllık dönemde sizlerle güzel bir işbirliği yaptık. Şunu söyledik. Bizler Merkezefendi'de bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz, şehrimize yön vermeye şehrin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz, bunu hep birlikte yapıyoruz. Burada basının rolü ve etkisi bizim için çok önemli, çok kıymetli. Eksiklikler ve hatalar tabii ki eleştirilebilecek ama bunu doğru bir dille işbirliği içinde süreci devam ettirmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Güzel işleri yapacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

ERTEMUR: SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE ÇÖZECEĞİZ

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemür, gündemi basınla takip ettik ettiklerini belirterek gazetecilerin bayramını kutladı. Birlikte uzun yıllar çalıştıklarını ifade eden Ertemür, "Sizleri ciddi anlamda önemsiyorum. Bizi körlükten, bizi sağırlıktan kurtaran insanlarsınız. Bizim duymamızı, görmemizi sağlayan insanlarsınız. Bu anlamda emekleriniz çok fazla. Büyük bir ordusunuz, güçlü bir ordusunuz. Bu gücünüz kaleminize de yansısın Denizli'ye yansısın. Her alanda bu gücünüz toplumun haberi alma özgürlüğüne yansısın. Bu dileklerle Bayramınızı kutlamak kutluyorum. Biliyorum elbette her sektörün olduğu gibi sizin de sorunlarınız var. Bizler başta Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları olmak üzere bu sorunları elbirliği ile hep birlikte çözeceğimizi umut ediyorum. Birlikte bu şehri yöneteceğiz. Siz de zaten bu şehrin bir parçasısınız, bu şehirde ciddi görev alan arkadaşlarsınız. Bayramınız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

ÇAVUŞOĞLU: HER ŞARTTA ELEŞTİRİN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, basın anlamında gazetecilerin bu güzel gününü kutladığını ifade ederek sözlerine başladı. Kendilerinin ve basının içinde bulunduğu zor durumun hepsinin farkında olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "En büyük şiarlarımızdan biri de şu; bundan sonra da olmaya devam edecek her şartta ve her koşulda. Eleştiri noktasında emin olun her şartta sonuna kadar açığız. Yani bu anlamda şahsım adına yapabileceğiniz her türlü eleştiriyi sadece şu kısmına itirazımız olabilir yalana dönebilecek ya da toplumun hassas duygularını gerçek dışı bir haberle rencide edebilecek olmadıktan sonra her türlü hatamızda beni acımasızca eleştirebilirsiniz. Ki bunu başarabilirsek bunu yaşama geçirebilirsek emin olun gerçekten gazetecilik anlamında da sizler de bu anlamdaki o özgürlüğün zorlandığı alanı hep beraber kıracağız, beraber değiştireceğiz. Ana şiarlarımızdan bir tanesinin bu olacağına emin olabilirsiniz. Bu şehri beraber güzelleştirmek zorundayız bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu bilinçle bu şehri yöneteceğiz. Tabii bazı sektörsel zorluklarınızın hepsinin de farkındayız." dedi.

Merdiven altı habercilik yapanlarla işlerinin olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu anlamda kutsal görevi ifa edenlerle yan taraftan orak biçenler arasındaki ayrımı bizim tarafımızdan açık ve net görüleceği konusunda hiçbir şüpheniz olmasın" ifadelerini kullandı.

BAŞKANLARDAN CEMİYETE ZİYARET

"BELLİ BİR ZİNCİR İÇERİSİNDE ÇÖZECEĞİZ"

Her gün yeni sorunlarla karşılaştıklarını ifade eden Çavuşoğlu, "Aynı zamanda bütçemizi ve kaynaklarımız doğru yönetmeye çalışıyoruz. Bazı sıkıntıların üzerine doğru şekilde gitmek istiyoruz. Bütün bunları yapmaya çalışırken de bazı şeyler bizim açımızdan öncelik sıralamasında bazı ortaklaşamadığımız taraflar oluyor ve bundan sonra da devam edebilir veya etmeyebilir. Bizim öncelediğimiz sorunlar ve o sorunların çözümü noktasında ötelendiğini veya itelendiğini düşünebilir. Biz kimseyi ötelemek ya da itelemek niyetinde değiliz sadece belli bir zincir içerisinde çözmeye çalıştığımız sorunları bir hal yoluna koyma mücadelesi içindeyiz. Ama emin olun birlikte bu şehri güzelleştireceğimiz konusunda şüpheniz olmasın. Bu şehrin güzelleşmesi noktasında emeğiyle, alın teri ile boğazından haram lokma geçirmeyenleriyle biz bu şehirde yolculuğumuzu sürdüreceğiz. Her geçen gün bazı şeyler çözerek daha iyiye hep beraber gideceğiz. Sorunlarınızın farkındayız, çözüm noktası anlamında şehri yönetenler şehrin eminleri ile beraber de sorunlarınızın da çözülebilmesi noktasında da bir dayanışma içerisinde olacağımız konusunda da kimsenin şüphesi olmasın. Bu sadece size özel de değil yani bütün Denizli'deki her türlü meslek grubuyla da alakalı bir dayanışma zinciri içerisinde bu süreci götüreceğiz. Umut ediyoruz ki bu şehrin güzelliklerini hep beraber yaşayacağız, hep beraber yeni ve güzel şeylere imza atarız.

Çavuşoğlu su konusunda büyük sıkıntının olduğunu dile getirdi, bu konuda şehrin dinamitlerinin bir dayanışma göstermesi gerektiğini vurguladı. Su konusunda tasarruf edilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, herkesin bu şehri kendi evi gibi görmesi gerektiğini belirterek, herkesten sokakları evinin içi gibi değerlendirmesini istedi.