100 AİLEYE ET DAĞITILDI

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen Mutlu Et projesi kapsamında Denizli’deki 100 aileye, kanser hastalarının protein açısından en çok ihtiyacı olan kırmızı et dağıtımı yapıldı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) kanserle mücadele eden aileleri, yıl boyunca taze kırmızı et ve et ürünleri ile destekliyor. Kurban Bayram’ında yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde 81 ilde, yıl boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdüren LÖSEV, Denizli’de de kırmızı et yardımında bulundu. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu önünde yapılan et ve et ürünleri yardımında LÖSEV’e kayıtlı 100 hasta ve ailelerine, et ve et ürünlerinden oluşan 8 kiloluk paketler sunuldu.

“KANSER HASTALARININ TEDAVİLERİ ÇOK AĞIR”

Sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan proteinin, lösemi ve kanser tedavilerinde hayati önem taşıdığını ifade eden LÖSEV Sosyal Hizmetler Yöneticisi Canan Çolak; “LÖSEV olarak Denizli Bölgesi’ndeyiz. İlk olarak Mutlu Et projemizle ilgili bir eğitimimiz vardı. Buraya geliş amacımızdan ve eğitimlerimizden bahsettik. Denizli’de LÖSEV olarak çocuk-yetişkin tüm onkoloji ve lösemi hastalarımızla yapmış olduğumuz eğitimler dışında etkinliklerimiz de çok sık oluyor. 25 yıllık bir vakıf olarak belli dönemlerde hem kırmızı et yardımlarımızı ulaştırmak hem de hastalarımızla dayanışma içinde olmak adına Denizli’ye geliyoruz. Bugün burada da yaklaşık 100 ailemize dağıtım yapıyoruz. Bu dağıtımımızın amacı da onlara protein noktasında destekliyor olmak. Kanser hastalarının tedavileri çok ağır oluyor, kemoterapi süreçleri çok ağır oluyor. Bu süreçte onlara katkı sağlamak ve iyileşmelerine destek olmak için protein destekli kırmızı et paketlerimizi iletiyoruz” dedi.