BİR DEVİR SONA ERDİ! 

Kamuda uygulanacak yeni tasarruf tedbirleri kapsamında, birden fazla maaş alma dönemi sona erdi. Resmi Gazete'de yayımlanan yasal düzenleme ile kamu görevlileri artık sadece bir görev için maaş alabilecek.

TASARRUF TEDBİRLERİ RESMİLEŞTİ

Kamuda tasarrufu artırmak amacıyla hazırlanan yasa düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu düzenleme ile kamu görevlileri birden fazla görevden maaş alamayacak. Sadece bir göreve karşılık maaş alabilecek olan kamu çalışanlarının maaşları, en yüksek devlet memuru maaşını yani 98 bin lirayı aşamayacak.

TEDBİRLER VE CEZALAR

Yeni düzenlemeye göre, alınacak maaş en yüksek devlet memuru maaşı olan 98 bin lirayı geçemeyecek. Tedbirlere uymayan kamu görevlilerine ise maaş kesintisi veya işten çıkarma gibi çeşitli idari cezalar uygulanabilecek.

BELEDİYELERİN AYDINLATMA GİDERLERİ ARTACAK

Sokak ve caddelerin aydınlatma giderleri konusunda da değişiklikler yapıldı. Belediyeler ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkarılacak. Bu değişiklik, yerel yönetimlerin aydınlatma giderlerindeki yükü artıracak.