SANAYİ KURULUŞLARININ TEKNİK KAPASİTESİ ARTIRILACAK

GEKA ve DSO kentteki sanayi kuruluşlarının teknik kapasitelerini artırmaya yönelik ortak çalışma yürütecek. 

 

Denizli Sanayi Odası’nın sanayi kuruluşlarının teknik kapasitesini artırmaya yönelik hazırladığı ‘Sürdürülebilir Olgunluk Analizi’ projesi GEKA’dan destek alacak. Projenin ortak yürütülmesi amacıyla iki kuruluş arasında protokol imzalandı. İmza törenine DSO Başkanı Selim Kasapoğlu ve GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan katıldı. 

Törende konuşan Kasapoğlu, “Denizli Sanayi Odası, sürdürülebilirliği odağına almış durumda. sürdürülebilir üretim, sürdürülebilir sanayi parolasıyla sağlam adımlarla geleceğimizi bugünden inşa etmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Projemizin bu yoldaki temel taşlarından biri olacağına inanıyoruz. Projemizle, Odamız Üyelerinin geneline uygulanabilecek bir sürdürülebilirlik tespit metodu yaratılması ile DSO stratejik planında yer alan stratejik hedeflere uyumlu planlamalar ve faaliyetler yürütülecek. Ayrıca, Üyelerimizin olgunluk analizi çalışması ile sürdürülebilirlik durumlarının tespit edilmesi sağlanacak” ifadelerini kullandı. 

Akdoğan ise açıklamasında; “Proje ile Denizli'deki firmaların sürdürülebilirlik çerçevesinde olgunluk düzeyini belirleyeceğiz. Firmalarımızın sürdürülebilirlik algısını geliştirerek daha rekabetçi bir yapıya kavuşturacağız. Projenin ilk aşamalarında, belirlenen sektörlerdeki firmalar tespit edilecek, ön bilgilendirme eğitimleri gerçekleştirilecek ve sürdürülebilirlik temelli soru setleri oluşturulacak. Bu soru setleri, firmaların mevcut durumlarını tespit etmek ve gelişim alanlarını belirlemek amacıyla kullanılacak. Proje kapsamında toplanan veriler, firmaların mevcut sürdürülebilirlik olgunluk düzeylerini belirlemek ve bu doğrultuda raporlar hazırlamak için kullanılacak” diye konuştu.