HALK EKMEK PAMUKKALE’DE DE BAŞLIYOR

Merkezefendi’nin ardından Pamukkale’de de halk ekmek büfeleri açılacak. Hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Başkan Ertemur, “Bir hafta içinde ekmek satışına başlayacağız. Kar amacı gütmeyeceğiz” dedi. 

Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Kınıklı Mahallesindeki Pamukkafe'de Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ve basın mensuplarıyla bir araya geldiği kahvaltılı toplantıda, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyede yaptıkları 100 günlük çalışmayı değerlendirdi. 

ZOR BİR BÖLGE

Seçim kampanyası döneminde ve daha sonraki süreçte Pamukkale için yaptıkları çalışmaları zaman zaman paylaştıklarını dile getiren Ertemür, “1 Nisan'dan itibaren Pamukkale Belediyesinin çalışmalarını sizler de izliyorsunuz. Biliyorum zor bir bölge idi, zor bir belediye idi ama beklentimizin daha da üstünde bir zorlukla karşılaştık, daha büyük sorunlarla karşılaştık. Ama hiçbir zaman bu sorunların arkasına sığınmadık. Hiçbir zaman bu sorunları gelecekte yapacaklarımızı bahane etmemek adına gündeme getirmedik. Dedik ki kendi içimizde, kendi bünyemizde bu işleri nasıl düzeltebiliriz ve bu süreç içerisinde bugüne kadar da sürekli bir plan içerisinde verdiğimiz vaatleri de sözleri de yerine getirerek bugüne kadar geldik" dedi.

"VATANDAŞIN BEKLENTİLERİNİ DİKKATE ALIYORUZ"

Pamukkale ilçesinin coğrafi olarak çok geniş bir alana sahip olduğunu dile getiren Ertemür, şöyle devam etti: "Verdiğimiz sözler, taahhütlerimiz vardı, projelerimiz vardı. Bunları nasıl hemen harekete geçirebiliriz, nasıl planlayabiliriz ve içinde bulunduğumuz bütçeyi nasıl kontrol altına alabiliriz, çünkü çok dağınık ve geniş bir borç yükü ile karşı karşıya gelmiştik. Hiçbir zaman bunları bahane etmeden yolumuza devam ettik. İşlerimiz önümüzdeki süreçte yavaş yavaş rayına girecektir. Biraz zamana ihtiyacımız var. Bu zaman dilimi içerisinde hızlı bir şekilde vatandaşlarımızla hemen bir anket formu oluşturarak onların beklentileri, düşünceleri, bizden neler istiyorlar, nasıl bir Pamukkale özlemi içerisindeler onları öğrenmeye çalıştık. Bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yönetmek, Pamukkale’yi düzeltmek, birlikte bu şehri en güzel, ismine yakışır hale getirmek için neler yapabileceğimizi planladık. Planlarımız ağır aksak da olsa bazen ama net bir şekilde emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz"

ali rıza ertemur

HALK EKMEK BİR HAFTA İÇERİSİNDE SATIŞA ÇIKACAK

Verdikleri sözlerinin olduğuna işaret eden Ertemür, "Pamukkale ilçesinde çöp poşeti, seçim kampanyasında bile önümüze çıkmıştı. Onu hızlı bir şekilde hemen hayata geçirdik, dağıtılıyor şu anda. Halk ekmek projemiz vardı, tahmin ediyorum bir hafta içerisinde büfelerde ekmeklerimiz satışa çıkacak. Sürekli vatandaşlarımızın içindeyiz onların beklentileri ve düşünceleri neler biliyoruz. Bizim en çok belimizi büken konu geçmiş borçlar ve bütçe. Bu bütçeyi nasıl sağlıklı bir hale getirebiliriz, bu bütçeyi nasıl bir plan dahilinde yönetebiliriz bunun şu anda çalışmasını yapıyoruz. O da belli bir zaman dilimi içerisinde rayına girecektir diye inanıyorum. Orada da bir sıkıntımız olmayacak. Tabii her geçen gün borçlar daha da bizim belimizi büküyor. Çok ciddi borçlar var, çok kredi kullanılmış, aşırı derecede kredi kullanılmış. Günümüzde şu anda biliyorsunuz faizlerin çok yüksek olmasından kaynaklı her ay ödediğimiz kredi borcunun yükü artıyor. Ama bunlar hiçbir zaman bizim bahanemiz olmayacaktır. Pamukkale'nin hak ettiği yerin, hak ettiği ismin bu beş yıllık süre içerisinde yerine getirileceğine ve en güzel şekilde temsil edileceğine inanıyorum" diye konuştu. 

Halk Ekmeğin ne zaman çıkacağı ve fiyatı sorulan Ertemür, "Bir hafta-on gün içerisinde. Büfelerimiz hazırlandı şu an, ekmek ihalesi yapmak zorundayız. İhale yapacağız dolayısıyla o süreç var, onu bekliyoruz. Kar amacı gütmeyeceğiz, öyle bir düşüncemiz yok. İhalede kaça alabiliyorsak aynı fiyattan belki de biz üzerine katkı koyarak en ucuz şekilde vatandaşımıza ekmeği sunacağız" yanıtını verdi.

BAĞBAŞI GENÇLİK MERKEZİ

Bağbaşı’nda Pamukkale Belediyesinin başlattığı ve daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilen Gençlik Merkezi projesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Ertemür, "Spor Toto ile bir anlaşma sağlanmış seçim öncesi hemen yapılsın diye. Şu anda yapımı devam ediyor. Ne olursa olsun orası tamamlanacak. Biliyorum 9-10 yıldır Denizli’de herkesin dikkatini çektiği bir alan ama sonuçta bir proje var bu projenin de yaşama geçmesi gerekiyor. Eğer bizim belediye olarak para aktarmamız gerekirse biz elimizden gelen yaparız. Orası mutlaka bizimle birlikte hayata geçecek, onu yapacağız. Çok hızlı bir şekilde çalışmaları devam ettirebilirsek tahminim ağustos sonu Eylül’ün 15’i gibi herhalde açarız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

PAMUKKALE KOCAÇUKUR

Pamukkale Kocaçukur’un geldikleri günden beri sorun olduğuna dikkat çeken Ertemür, "3 Şubat‘ta sözleşme bitmiş. Ama o günkü arkadaşlar bu sözleşmeyi yenilememişler. Biz geldikten sonra karşımıza çıktı. Ve öyle bir şey ki bizden önce 200 küsur bin lira olan kira bizim karşımıza 750 bin lira gibi rakamla çıktı. Tabi ister istemez bir reaksiyon gösterdik. İki kez fiyat arttırmışlar yılbaşından sonra. Bu rakamla burası işlemez, çalıştıramayız dedik, ödeyemeyiz daha doğrusu. KDV’si, masrafları ile 1 milyonu geçecek. Söyledikleri her zaman şu oldu; çözeceğiz halledeceğiz. Beklememize rağmen sorun çözülmedi. En son da bir yazıyla orayı boşaltmamız söylendi, biz de Kültür ve Turizm Bakanlığına devrettik" ifadelerine yer verdi.