KARİYER FUARINA KATILDI, İŞ TEKLİFİ ALDI

PAÜ’lü öğrenci EGEKAF’ta görüştüğü ve staj yaptığı işyerinden iş teklifi aldı.

Şubat ayında PAÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleşen Ege Bölgesi Kariyer Fuarı’na katılan ve Batı Kipaş Kağıt Fabrikası ile görüşerek staj başvurusunda bulunan PAÜ’lü öğrencinin performansı firma tarafından beğenildi ve kalıcı iş teklifi aldı. Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Zaide Gülenay Başar okulunu tamamlamadan iş teklifi almaşı başardı.

Yakın bir zamanda firmanın insan kaynakları bölümünde işe başlayacak olan Başar; “Staj sırasında bölümümde öğrendiğim teorik bilgiler ile probleme dayalı öğrenme şeklinde öğrendiğim bilgileri staj yaptığım firmada uygulayarak pekiştirme imkânım oldu. Staj bitiminde Batı Kipaş Kağıt Fabrikasından çok olumlu geri dönüşlerin ardından iş teklifi aldım. Bir süre sonra firmanın insan kaynakları biriminde çalışmaya başlayacağım” ifadelerini kullandı.  

PAÜ İİBF Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Karadeniz, konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Daha üçüncü sınıftayken, kurumsal bir işyerinde staj yaparken iş teklifi alan öğrencimiz yakında işe başlayacak. Bu önemli bir başarı. Ama tesadüf değil. Bu başarının iki ana nedeni var. Bunlardan ilki üniversitemiz, düzenlediği kariyer fuarları ve kariyer günleri, staj programları ile öğrencilerine çok önemli kariyer fırsatları sunuyor. Ayrıca fakültemizde ve bölümümüzdeki nitelikli ve güçlü eğitim kadrosu ve derslerde kullanılan probleme dayalı öğrenme yöntemleri sayesinde öğrencilerimiz teori ile pratiği birleştirebilme imkanına kavuşuyor. Böylelikle öğrencilerimizin sorun çözme kapasitesi güçleniyor. Müfredatımızı mezunlarımızdan ve danışma kurulu üyelerimizden aldığımız geri bildirimlerle sürekli güncelliyoruz. Nitelikli eğitim için yapılan çalışmalar karşılığını buluyor ve öğrencilerimiz daha mezun olmadan iş teklifi alıyor” diye konuştu.