ÇAVUŞOĞLU’NA HAYVANSEVER TEPKİSİ

Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi tartışmaları sürerken Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu, Sokak Hayvanları Barınma Merkezi’ni ziyaret etti. Hayvenseverler bu ziyarete tepki gösterdi, skandallarla anılan barınak personelinin değiştirilmesini istedi.

Hükümetin Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı komisyondan geçerek TBMM’ye sunuldu. Tartışmalar eşliğinde görüşülen yasa teklifindeki hayvanların uyutulması düzenlemesi kamuoyunda büyük tepki topladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da belediye meclisi toplantısında düzenleme yasalaşsa bile hayvanları öldüren olmayacaklarını belirterek itlaf uygulaması yapmayacaklarını açıkladı. Çavuşoğlu dün de büyükşehir belediyesine ait Sokak Hayvanları Barınma Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyareti sosyal medyada paylaşan Çavuşoğlu; “Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda sevimli dostlarımızı ziyaret ettik. Tesisimizde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldım. T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza sahip çıkıyoruz. Bu dünya hepimizin” ifadelerini kullandı.

HAYVANSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Bu ziyaret hayvanseverlerin tepkisini çekti. Uzun zamandır barınak personelinden şikâyetçi olan, barınakta zaman zaman sokak hayvanlarının öldürüldüğünü savunan hayvanseverler, Çavuşoğlu’nun paylaşımını yorum yağmuruna tuttu. Yorumlarda barınağın ziyarette göründüğü gibi olmadığı, çalışanların vicdanlı olmadıkları savunuldu.

ÇAVUŞOĞLU’NA HAYVANSEVER TEPKİSİ

BİRİNİ VATANDAŞ GİBİ YOLLAYIN

Bir kullanıcı gerçek denetim yapılması gerektiğini savunarak Çavuşoğlu’na; “Sizin oraya gideceğiniz bilindiği için, her taraf pırıl pırıl yapılmıştır. Kötü görünen canlar saklanmıştır, mamalar bol bol koyulmuştur, sulukları doludur, altları tertemizdir. Gerçek anlamda denetim yapmak istiyorsanız, güvendiğiniz birini oraya sıradan bir vatandaş gibi yollayın, gerçek ancak öyle tespit edilir” diye seslendi.

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise; “Başkanım merhametli, vicdanlı çalışanlar istiyoruz. Kamera sistemi istiyoruz. Ama en önemlisi yasaya karşı tutumunuzu öğrenmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR DENETLENMELİ

Barınak çalışmalarının ve çalışanlarının denetlenmesini isteyen vatandaşlar denetimlerin habersiz yapılmasını istedi. Bir vatandaş; “Barınak çalışanlarının denetlenmesi lazım ve bu denetlemeler öyle haberli olmamalı. Büyükşehir hakkında pek çok skandal çıktı, aynı çalışanlarla devam ederek bu iş çözülmez” diye seslendi.

MALUM KİŞİ HALA GÖREVDE Mİ?

Bazı hayvanseverler sık sık şikâyet ettikleri sorumluların 31 Mart seçimlerinden bu yana görevden alınmayışına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu’nun paylaşımının altına şu yorumlar yapıldı:

* Kediler barınakta güneşin altında sıcakta yanıyor. Hala üzerlerine bir branda, gölgelik çekilmemiş. Sizlere çok güvenmiştik inşallah yaparsınız

* Denizli barınağı bu güne kadar günde kaç kısırlaştırma yaptı incelediniz mi? Neden halka yayılan bir kampanya yapılmadı? Yıllardır ilçeler, köyler dahil kısırlaştırılmamış sokak canı kalmazdı.

* Göz enfeksiyonlu olarak teslim edilen kediyi bir daha göremedik! Bilgi de vermediler. Neden? Hafif hasta hayvanları bile aylarca kafeslerde tutup ağırlaştırdıktan sonra yok ediyorlar?

* Sokak hayvanlarının nüfusunu akılcı ve vicdanlı yöntemlerle kontrol altına alabiliriz. Biz örnek bir belediye olalım lütfen ayrıca barınak çalışanları konusunda da gerekli hassasiyeti göstereceğinize de inanıyorum.

*Daha önceki yönetim zamanında barınakta köpeklerin öldürülmesinden sorunlu malum iki kişi halen görevde mi?