BABASININ İZİNDE

Denizli’de 16 yaşındaki Canan Doğdu, oto tamircisi babasının mesleğini sürdürüyor.

Denizlili oto tamir ustası Ecevit Doğdu uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olup dükkanını kapatmasına rağmen kızı 16 yaşındaki Canan Doğdu için yeni bir tamirhane açtı. Babasının mesleğini severek sürdürmek isteyen genç Canan, kendi adını taşıyan tamirhanesinde otomobil tamiri yapıyor. Mesleki Eğitim Merkezi’nde motor bölümü öğrencisi de olan Canan Doğdu takdir topluyor.

BABASINI İKNA ETTİ

Sanayide tamirhane açmak konusunda babasını ikna ettiğini belirten Doğdu; “Bir aydır çalışıyoruz. İyi bir müşteri potansiyelimiz var. İlk başta müşterileri muhasebe işlerine baktığımı düşünüyor. Tamirci olduğumu söylediğimde çok şaşırıyorlar. Olumlu geri dönüşler alıyorum. Bu beni daha da teşvik ediyor” ifadelerini kullandı.

Çocukluğundan beri babasının tamirhanesi sayesinde sanayide olduğunu söyleyen genç kız; “Başta araba tamiri olmak üzere, bakım ve birçok işi dükkânda yapıyoruz. Bunların dışında arabalara yazılım atmayı ve yüklemeyi de öğrenmek istiyorum. Açıkçası arabaların beynine kadar girmek istiyorum.  Ustalık belgemi alabilmek için öğrenimimi sürdürüyorum. Sınıfımda benden başka kız yok. Babam da işlerde bana her türlü desteği veriyor” diye konuştu.