BELEDİYELERE HACİZ KAPIDA!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın duyurduğu yeni düzenleme ile SGK'ya borçlu belediyeler için iki aşamalı tahsilat dönemi başlıyor. Borcunu ödemeyen belediyeler için haciz uygulaması kapıda.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Bakan Işıkhan, "Prim borçları için yeniden yapılandırma ve taksitlendirme seçenekleri sunulmasına rağmen, ödeme yapılmadığı takdirde icra takipleri başlatılacak ve borçlar haciz yoluyla tahsil edilecek. İsteyen belediye borcunu arazi ile de kapatabilecek" dedi.

KAYNAKTAN KESİNTİ YAPILMASI GÜNDEMDE

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Ekim ayında Meclis açıldığında yerel yönetimler için yeni düzenlemeler yapılması planlanıyor. Kaynaklar, "Meclis açıldığında gündeme gelecek yeni düzenleme ile yerel yönetimlerin tahakkuk eden vergileri ile sosyal güvenlik primlerinin, idarelere ödenecek vergi gelirleri payından kaynakta kesilmesini istiyoruz. Böylece belediyelerin yeni borç birikimlerinin de önüne geçilmesini hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

YEREL YÖNETİMLER İÇİN YENİ DÜZENLEME

Yeni dönemde yapılacak düzenlemeyle, il özel idareleri, belediyeler ve bu idarelere bağlı kuruluşların gelir (stopaj) vergisi ve katma değer vergisi beyannameleri üzerine tahakkuk eden vergiler ile sosyal güvenlik primleri, vadesini izleyen ayda bu idarelere ödenecek paydan kesilecek.