HIZ YAPANLARA CEZA YAĞDI!

Emniyet ve trafik jandarma ekipleri, 18-25 Temmuz tarihleri arasında 2 milyon 464 bin 204 aracı denetleyerek 423 bin 69 sürücüye işlem yaptı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından denetimlerin detaylarını paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18-25 Temmuz tarihlerinde emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "Denetimlerde 2 milyon 464 bin 204 araç kontrol edildi. Işıklı ya da sesli uyarı cihazları (çakar) mevzuata aykırı olarak kullanılan 259 sürücüye işlem yapıldı" dedi.

HIZ İHLALLERİ VE BELGESİZ ARAÇ KULLANIMI

Denetimlerde, hız ihlali yapan 118 bin 349, periyodik muayenesi yaptırılmamış 24 bin 796, emniyet kemeri kullanmayan 19 bin 246 ve sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin 703 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 391 sürücü de cezalandırıldı.

TRAFİK KURALLARINA UYMA ÇAĞRISI

Bakan Yerlikaya, sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulunarak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ İHLALLER VE YAPTIRIMLAR

Denetimlerde tespit edilen ihlaller ve yapılan işlemler, trafik güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor. Özellikle hız ihlalleri, muayenesiz araçlar ve emniyet kemeri kullanmayan sürücüler, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında yer alıyor. Bu tür denetimlerin devam edeceği ve trafik kurallarına uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.