MEMURLARIN TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ BELLİ OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de kabul edilen önerge ile tüm sendikalı memurların 641 TL toplu sözleşme ikramiyesi alacağını açıkladı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle ilgili detayları paylaştı. Işıkhan, "Sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak ve tüm sendikalı memurlarımızın bu ikramiyeyi almaları sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan, daha önce 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'nde memurlar için toplu sözleşme ikramiyesi kazanımı sağlandığını ancak bu kazanımın CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusu sonucu iptal edildiğini belirtti. İptal kararının ardından ikramiyeden yararlanan kamu görevlilerinin aylıklarında azalma meydana geldiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, "TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan kanun teklifiyle sendikalı memurlarımız Toplu Sözleşme İkramiyesi olarak 641,81 TL ikramiye alacak. Bu kanun teklifinin yasalaşması sürecinde emeği geçen Cumhur İttifakı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Memurlarımız için hayırlı olsun" dedi.