BELEDİYE ÇEKİLDİ, HAYAT DURDU

DÖSİM’in yüksek kira ücreti nedeniyle Pamukkale Belediyesi’nin Kocaçukur’dan çekilmesi ile birlikte bölgede hayat durdu. İşletme kaderine terk edildi, turistlerin çok sevdiği kazlar ortada kaldı.

 

Bakanlığa bağlı Döner Sermaye İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Pamukkale’deki Kocaçukur için istediği kira bedelini aylık 200 bin liradan 707 bin liraya çıkarması nedeniyle Pamukkale Belediyesi alanı tahliye etmişti. 

Hafta sonları özellikle yerli turistlerin ziyaretleriyle cıvıl cıvıl olan bölgede şimdi turistin izi yok. 

Belediye tesisinin tahliye edilmesi ise ortaya başka sorunlar çıkardı. Bölgede çöplerin biriktiği görüldü, turistlerin çok sevdiği kazlar açlıkla baş başa kaldı. 

Gelen az sayıda ziyaretçi ise çevre esnafın ekmek satışını durdurması üzerine kazları besleyemez oldu. Bölgede tuvalet de büyük soruna dönüştü. Tesis içindeki tuvaletlerin kilitlenmesi ziyaretçileri ortada bıraktı. Bölgedeki kafe ve restoranlara yönelen vatandaşlar buradan da olumsuz yanıt alınca sıkıntı büyüdü. 

Kocaçukur bölgesinde başta deve yürüyüşleri olmak üzere etkinliklerin de iptal edilmesi turizm merkezinin sonunu getirdi. 

Karahayıt’ta da benzer bir manzara ziyaretçilerin karşısına çıktı. Oteller haricinde ziyaretçi sayısının son derece sınırlı olduğu görüldü. Bölgedeki esnaf sezonun çok kötü geçtiğini kaydetti, masraflarını çıkaramadıklarını kaydetti. 

Pamukkale Belediyesi, DÖSİM ile kira konusunda anlaşma sağlayamadığı için Kocaçukur’daki tesisleri geçtiğimiz hafta terk etmişti. Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur 707 bin liraya çıkarılan kirayı karşılayamayacak durumda olduklarını, masrafları ile Kocaçukur’un aylık 1 milyon liraya mal olduğunu kaydetmişti.