BOZUK ATM 20 BİN LİRA VERDİ

Denizli’de oğluna para yatırmak için bir banka ATM’sine giden vatandaş, ekrandaki soruya ‘hayır’ yanıtı verince makine 20 bin 400 lira ödeme yaptı. Parayı sahibine iade etmek isteyen vatandaş banka personelinin tutumundan şikayet etti. 

İlginç olay bir kamu bankasının Saltak şubesindeki ATM’sinde meydana geldi. Askeri personel olan Eyüp Akdoğan (54) oğluna para göndermek için ATM’yi kullanmak istedi. 

Fakat ATM’yi kendisinden önce kullanan kişinin işlemlerinin tamamlanmadığına dair bir ekran uyarısı ile karşılaştı.

‘Başka bir işlem yapmak istiyor musunuz?’ sorusuna ‘hayır’ butonuna basarak cevap veren Akdoğan bir anda para çekme haznesinde binlerce liranın geri ödendiğini gördü. İşlemi cumartesi günü gerçekleştiren Akdoğan banka kapalı olduğu için şube görevlilerine ulaşamadı. Bu nedenle ATM’nin verdiği 20 bin 400 lira parayı yanına alarak eve götürdü. 

BOZUK ATM 20 BİN LİRA VERDİ

PAZARTESİ SABAHI BANKAYA KOŞTU

Akdoğan pazartesi sabahı banka şubesine giderek başından geçenleri anlattı. Paranın kendisinden önceki kullanıcıya ait olduğunu düşünen Akdoğan sahibine iade etmek istedi. Yapılan incelemede önceki kişinin bankanın kurumsal bir müşterisi olduğu, yaptığı para transferi işleminin sistem üzerinde gerçekleştiği fakat bozuk ATM nedeniyle nakdin bir sonraki kullanıcıya iade edildiği fark edildi. 

Akdoğan’ın parayı elden teslim etme isteği banka çalışanları tarafından kabul edilmedi. Banka sorumlusu paranın bankaya ait olduğunu, teslim etmemesi durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Bu tutum parayı geri getiren Akdoğan’ı üzdü. 

KENDİ ELİMLE GETİRDİM

Başından geçenleri anlatan Eyüp Akdoğan; “Sabah bankaya giderek parayı sahibine teslim etmem gerektiğini söyledim. Banka yetkilileri böyle bir şeyin mümkün olmadığını, benim müşteriyle muhatap olamayacağımı, tutanak karşılığında da kendilerinin alacağını söyledi. Ben de bu parayı ısrarla sahibine vermek istediğimi söyledim. Vatandaşlık görevimi yerine getirdim. Bu para sonuçta hiçbir işlem yapmadan benim karşıma çıkmış ve elime ulaşmış. Buna rağmen banka müdürü ısrarla kendisine teslim etmemi söyledi. Sonunda tutanağı tuttuk. Parayı teslim etmediğim takdirde Cumhuriyet Başsavcılığına hakkımda suç duyurusunda bulunacağını söylediler. Ben de bu beyanların yersiz olduğunu kendilerine anlattım. Çünkü ben kendi ellerimle bankaya gelerek bu parayı rızam ile teslim etmek istediğimi belirttim. Buna rağmen böyle bir muamele ile karşılaştım. Bu beni üzdü. İmzalı bir kağıt karşılığı parayı teslim ettim” ifadelerini kullandı.