ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN KARPUZLARI ALDI

Büyükşehir belediyesi, Denizlili üreticilerin elinde kalan karpuzları ihtiyaç  sahiplerine dağıtmak amacıyla satın aldı. 

 

Girdi maliyetlerinin yükselmesi ile beli bükülen karpuz üretici, ürünlerin elinde kalması ile daha da zor duruma düştü. Denizli Büyükşehir Belediyesi Akalan mahallesinde üreticilerin elinde kalan karpuzları satın alarak destek olma kararı aldı. 

Belediyeye bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi ilk etapta üreticinin elinde kalan 20,5 ton karpuzu satın aldı. İlerleyen süreçte alımların devam edeceği kaydedildi. Daire Başkanı Veysel Danacıoğlu, “Bundan sonra mevsimine göre üreticinin elinde kalan ürünleri satın alıp ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

Akalan Mahalle Muhtarı Ahmet Çakmakçı maliyet artışı nedeniyle üreticilerin büyük bir sıkıntıya girdiğini belirterek bu alımın üreticiye can suyu olduğunun altını çizdi. 

Öte yandan Akalan Kavun-Karpuz Pazarı’ndan satın alınarak TIR’larla Denizli merkeze getirilen karpuzlar kentin farklı bölgelerinde halka ücretsiz olarak dağıtılacak.