CANKURTARAN ÇİLESİ ESKİ YOLU HATIRLATTI

Denizli’nin Muğla ve Antalya bağlantısını sağlayan karayolunun Cankurtaran mevkiinde yıllardır bitmeyen yol çalışmaları vatandaşların tarihi Kızılcabölük yolunu yeniden gündeme getirmesini sağladı. Bazı Tavaslılar 22 kilometrelik yolun açılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Denizli’nin Antalya ve Muğla illerine bağlantısını sağlayan karayolunun Cankurtaran bölümü başta olmak üzere pek çok noktasında yürütülen yol çalışmaları sürücülere trafik çilesi yaşatmayı sürdürüyor. Yol çalışmalarının yapıldığı bölümde tek şeride düşmesi ile oluşan kuyruklar, Denizlili sürücüleri bıktırdı.

Özellikle tatil dönüşlerinde yaşanan yoğunluklar, sürücülerin yolun sorunlu bölümlerinde saatler geçirmesine neden olmaya başladı. Bu durum Tavaslı bazı vatandaşların sosyal medyada kampanya başlatmasına neden oldu.

Çamlık’tan başlayarak bir kısmı ormanlık alan içinden geçen bir kısmı da yüksek zirvelerin yamaçlarından geçen eski Kızılcabölük yolunun yeniden faaliyete alınmasını isteyen vatandaşlar Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık’a seslendi. 22 kilometrelik yolun hayata geçirilmesi ile birlikte hem Denizli – Tavas bağlantısının kısalacağı hem de Cankurtaran bölümündeki yoğunluğun ciddi oranda azalacağı yorumları yapıldı.

Tatık da böyle bir yolu ihtiyaç olduğunu ve kendilerine bu yönde talepler geldiğini doğruladı. Yolun bir turizm yolu olarak değerlendirilebileceğini kaydeden Tatık, “Bize talep geliyor. Böyle bir çalışmayı ben de desteklerim” diye konuştu.