9 BÜYÜKŞEHİRDE 700 ADRES İNCELEMEDE

Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı ekipler, kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlamak için kuyumculuk sektöründeki 552 mükellefin 9 büyükşehirdeki adreslerine eş zamanlı denetim başlattı. Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, şu an Denizli'de denetimin olmadığını ama önümüzdeki günlerde olabileceğini kaydetti.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ticaret yaparak vergi kaçırılmasına karşı önlemlerini sıkılaştırıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Ortalama bir kuyumcunun beyan ettiği aylık vergi matrahı 16 bin 46 lira." açıklaması ile "Çok kazananları uyarıyorum, vergi kaçırma, kayıt dışı çabalarının cezalarını ağırlaştıracağız, denetimleri sıklaştıracağız." sözlerinin ardından Maliye ekipleri harekete geçti.

İlk aşamada kuyumculuk sektörünü yakın takibe alan Vergi Denetim Kurulu, yürüttüğü çalışma sonucu tespit edilen mükelleflerin denetlenmesini kararlaştırdı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile vergi müfettişlerinden oluşan yaklaşık 3 bin kişilik denetim ekibi, kuyum sektöründeki 552 mükellefin 9 büyükşehirde bulunan 707 adresine bugün eş zamanlı denetim başlattı.

YUSUF YILDIRIM

DENİZLİ'DE ŞU AN YOK

Belirlenen adreslerde fiili sayım yapacak ekiplerin, mükelleflerin stoklarını kontrol edeceği öğrenilirken, Denizli Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Yusuf Yıldırım, şu an Denizli'de denetimin olmadığını ama önümüzdeki günlerde olabileceğini kaydetti. Yıldırım, ülke genelinde mevcut olan 44 bin kuyumcudan 550'sine yönelik bir denetleme başlatıldığını, ekiplerin çalışmalarının genişletilebileceğini ifade etti.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayıt dışılığın önüne geçerek vergide adaleti sağlamakta kararlıyız. Denetimlerimize 9 büyükşehirde kuyumculuk sektöründe başladık. Tüm sektörlere yönelik denetimlerimiz artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.