HANİYE İÇİN DENİZLİ’DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda düzenlenen saldırıda şehit edilen Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye için yurdun birçok yerinde olduğu gibi Denizli'de de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı suikastta koruması ile birlikte hayatını kaybetti. İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunan Hamas lideri Haniye'nin saat 02.00 sularında havadan atılan silahla yaşamını yitirmesi, Filistin başta olmak üzere İslam dünyasında büyük üzüntüye sebep oldu.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'nin birçok yerinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Denizli'de de İsmail Haniye ve Gazze’de hayatını kaybedenler için Akkonak Mahallesi’ndeki Üzümdedesi Hulusi Efendi Camisinde gıyabi cenaze namazı düzenlendi. İkindi namazı sonrası bir araya gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, gıyabi cenaze namazı ile hayatını kaybedenler için dua etti, sloganlarla İsrail saldırılarını lanetledi.