DENİZLİ AĞUSTOS'TA COŞACAK

Denizli’de ilçe belediyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından ağustos ayı içerisinde birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek. Kentin dört bir yanında yapılacak etkinlikler kapsamında pek çok ünlü isim Denizli’de olacak.

Kültürel, doğal ve tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkan Denizli, ağustos ayı içerisinde birbirinden farklı etkinlik ve festivallere ev sahipliği yapacak. İlçe belediyeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında pek çok ünlü isim Denizli’de olacak.

ACIPAYAM’DA YÖRÜK FEST

Acıpayam Yörükler Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü yapılacak olan Acıpayam Yörük Fest 9- 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin ilk günü, Damla Yılmaz ve Erkan Soner, sahneye çıkacak. İkinci gün; İsmail Altunsaray, Ümmü Erbil ile Aslı Elbeyi ve 10 Ağustos Çarşamba günü ise Türk Halk Müziği'nin önemli isimlerinden İsmail Altunsaray, sahne alacak. Festivalin final günü olan 11 Ağustos Perşembe günü Ufuk Beydemir sahneye çıkacak. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Firestorm Dans Gösterileri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşatılacak. 

DENİZLİ AĞUSTOSTA COŞACAK

BABADAĞ’DA TİYATRO GÖSTERİSİ

Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kültürel etkinliklerine bir yenisini ekleyen Babadağ Belediyesi, 6 Ağustos’ta interaktif doğaçlama tiyatro gösterisi düzenleyecek. Etkinlik, saat 21.00’de ve Babadağ Çarşı Meydanı’nda yapılacak.

PEHLİVANLAR BEYAĞAÇ’TA GÜREŞECEK

Beyağaç Belediyesi tarafından bu yıl 13’üncü yapılacak olan Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, 3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Saat 11.00’de başlayacak güreşlerde Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil, Hüseyin İyican gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 23-24 başpehlivan ile birlikte yaklaşık 350 pehlivan, Beyağaç Hüseyin Çokal Er Meydanı’nda olacak.

ÇAMELİ’DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ DÜNYA KUPASI

Çameli’de Paragliding World Cup Çameli 2024 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası yapılacak. Şampiyona, 3 Ağustos günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek açılış programı ile start alacak. Yaylacık Dağı’ndaki Hava Sporları Merkezi’nde yapılacak şampiyona 10 Ağustos’a kadar sürecek. Etkinliğe 30 ülkeden 100’ü yabancı olmak üzere toplamda 115 sporcu katılacak.

GÜNEY’DE BAĞCILIK FESTİVALİ

Güney ilçesinde bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan Bağcılık, Kekik, Kültür ve Sanat Festivali, 30 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Güney Belediyesi tarafından organize edilen festivalin ilk günü, 30 Ağustos akşamı Soner Bektaş ve Adnan Koparan sahne alacak. 31 Ağustos’ta bağcılık ve kekikle ilgili çeşitli etkinlikler yer alacak. 31 Ağustos'ta ise Fatma Meşe Öz ve Özlem Özdil sahne alarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. 1 Eylül'de ise Fevzi Kurtuluş ve Tuğçe Kandemir sahne alacak.

BOĞALAR KALE’DE GÜREŞECEK

Kale İlçesi’nde 11 Ağustos Pazar günü 11.00 - 17.00 saatleri arasında Durmuş İncedayı Er Meydanı'nda 1. Boğa Güreşi Festivali düzenlenecek. Organizasyonda Başcazgırlığı Hakan Demirtaş üstlenecek. 

KALEDAVAZ BİBER FESTİVALİ, 2 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK 

Kale İlçesi’nde bu yıl 28'incisi organize edilen Geleneksel Kaledavaz Biber Festivali, 2 Ağustos'ta başlayacak. Çarşı Meydanı'nda yapılacak festival kapsamında biber yarışmaları ve konserler gerçekleştirilecek. Festival, 3 Ağustos'ta sona erecek. Festival kapsamında Efe Güngör, Zeynep Casalini, Seda Kara ve Armağan Arslan sahne alacak.

ORNAZ’DA YAZ ŞENLİĞİ

Merkezefendi Belediyesi tarafından vatandaşların eğlenceli ve keyifli vakit geçirmesi amacıyla ‘Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’ gerçekleştirilecek. Şenlikte, el emeği ürünlerin sergileneceği 80 stant, konserler, yarışmalar, sürpriz hediyeler ve çeşitli aktiviteler yer alacak. Ornaz Vadisi Yaz Şenliği, 3-4 ve 10-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlikler saat 20.00’den 23.30’a kadar devam edecek.

DENİZLİ AĞUSTOSTA COŞACAK

YATAĞAN BIÇAKÇILIK FESTİVALİ VE KEFE YAYLASI ŞENLİKLERİ

Serinhisar İlçesi Yatağan Mahallesi'nde yapılan Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri, bu yıl 2-4 Ağustos’ta gerçekleşecek. Bu yıl 27.’si düzenlenecek olan festivalin sunuculuğunu Doğukan Alsay yapacak. Festivalin ilk günü, saat 21.00'de Zara sahne alacak. İkinci günü akşam Ceylan Ertem, son günü ise Eypio sahne alacak. 

DENİZLİ AĞUSTOSTA COŞACAK

TAVAS ZEYBEK, KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Tavas Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali, 15-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Halk danslarından müziğe, el sanatlarından yöresel lezzetlere kadar pek çok kültürel değerin yer alacağı festival kapsamında; Emin Mert Boyacıoğlu, Hasan Kavallı, Tuğçe Kandemir, Zakkum ve Haluk Levent, Bağlar Mesireliğinde sahne alacak.

YENİCEKENT SULTANİYE ÇEKİRDEKSİZ ÜZÜM FESTİVALİ

Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan Yenicekent Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali, 9-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Sunuculuğunu Sinan Uysal’ın yapacağı festival kapsamında; Kolpa, Ayşe Dinçer, Ogün Sanlısoy, Sahra&Neo Project, Gamze Abay ve Ozan Ozanca Buldan’da sahneye çıkacak.