İNSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELİ

Sosyal medya platformu Instagram’a, Türkiye’de BTK tarafından erişim engeli getirildi.

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya paylaşım platformu Instagram’a, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanlığı’nın (BTK) tarafından, Türkiye’de bu sabahtan itibaren erişim engeli getirildi. Kullanıcılar hesabına erişebiliyor; ancak içerikleri göremiyor, paylaşım yapamıyor. BTK'nın sitesinde yapılan sorgulamada ise Instagram hakkında uygulanan kararlar başlığı altında "Instagram.com 2.08.2024 tarihli Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" yazısı görülüyor.

TBMM Başkanvekli ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da BTK’nın erişim engeli kararına ilişkin yaptığı paylaşımda; “Bir ifade alanı olarak kullanılan Instagram'ın kapatılması, iktidarın otoriter ve keyfi politikalarının bir başka yansıması.

Hukuka aykırı bu tür keyfi kararlar, otoriter uygulamalar, ülkenin dijital özgürlüğüne ve iletişim olanaklarına da tehdittir! Herkese kapalı, kendine açık Instagram, sadece Erdoğan’a yakışırdı; o da bunu yaptı.

Oysa toplumsal iletişimi kısıtlayan bu tür müdahaleler, ifade özgürlüğüne zarar verirken toplumsal çeşitliliği de baskı altına alıyor ve toplumda güvensizlik yaratıyor.

Bu tür baskıcı politikalara karşı durmak, demokratik bir gelecek inşa etmek adına elzemdir.

Instagramın kapatılması demokrasiye gözdağıdır. Bugün Instagramı kapatabilirsiniz; ama demokrasi fikrini kapatamazsınız” ifadelerini kullandı.