MERKEZEFENDİ'DE 4 BİN ÖĞRENCİYE BURS

Merkezefendi Belediye Meclisinin aldığı kararla, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında okuyan 4 bin öğrenciye 8 ay boyunca 600 lira burs verilecek. Bu öğrencilerden en az 500'ü meslek liselerinden tercih edilecek.

Merkezefendi Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısı, Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ilk oturumunda; Merkezefendi Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden ailelerin ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında okuyan öğrencilere, 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında verilecek olan Eğitim Yardımının; süresi, miktarı ve kaç öğrenciye verileceğinin belirlenmesine ilişkin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünün yazısı Plan ve Bütçe Komisyona havale edildi.

Ara verilen ve daha sonra gerçekleştirilen ikinci oturumda, ‘Öğrenim Yardımı’na ilişkin Plan ve Bütçe Komisyondan gelen karar görüşüldü. Buna göre, öğrenim yılı döneminden başlamak üzere ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında okuyan ve yardım talebinde bulunan en çok 4 öğrenciye ekim-mayıs dönemi için 8 aylık süre içerisinde 600 lira öğrenim yardımında bulunulmasına, destek sağlanacak öğrencilerden en az 500'ünün meslek lisesi öğrencisi olması noktasında özen gösterilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararı oy birliği ile kabul edildi.

"İSTİHDAM OFİSİNE ÖNEM VERİYORUZ"

Merkezefendi Belediye Şeniz Doğan, yaptığı konuşmada, istihdam ofisi ile ilgili geçen hafta verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Geçen dönemde bunu yapmaya gayret ettik ama bu dönem biraz daha geliştirdik. Ülkedeki ekonomik kriz ve gençlerin istihdamıyla ilgili bize gelen talepleri değerlendirdiğimizde gerçekten çok can sıkıcı bir tablo var. Sadece iş bulma değil bunun yanı sıra liyakate de çok önem vermek gerekiyor. Gerçekten o işin eğitimini almış, liyakatli, azimli, kendini yetiştirmiş olan gençlerimizin de bu anlamda belediye aracılığıyla önlerini açmak istiyoruz. Geçen hafta iş dünyasıyla, odalarımızla güzel bir toplantı yaptık. İş yerlerinin insan kaynakları bölümündeki yetkili kişilerle bir araya geldik. Biz artık istihdam ofisimizde bir sistem kurup bize iş için başvuranları bir sistem içerisinde eleman arayan işyerleri ile eşleştireceğiz. Tabii onlar bize kriterlerini yazacaklar biz burada şartları tutanları bize başvuran gençlerimizi bu şekilde onlara yönlendireceğiz." dedi.

Merkezefendi Belediye Meclisinin aldığı kararla, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında ortaöğretim, lise ve dengi devlet okullarında okuyan 4 bin öğrenciye 8 ay boyunca 600 lira burs verilecek. Bu öğrencilerden en az 500'ü meslek liselerinden tercih edilecek.

"MESLEK LİSESİNE YÖNLENDİRMEMİZ GEREKİYOR"

Kalifiye eleman konusunda işyerlerinin çektiği sıkıntıyı dikkate aldıklarına işaret eden Doğan, "Burada hem dengeyi sağlamak hem de şehrimizdeki ilçemizdeki bu kalifiye eleman problemini çözmek için komisyondaki arkadaşlarımız görüştü. Meslek liselerine Merkezefendi Belediyesi olarak büyük bir destek vermeyi planlıyoruz. Bu destek ister okullarımızın fiziki ihtiyaçları olabilir, farklı talepleri olabilir, malzeme ihtiyacı, atölye ihtiyaçları olabilir. Bunun yanında aynı zamanda da bu burslarımızdan 4 bin kişinin en az 500'ünün endüstri meslek lisesi öğrencilerine öncelik tanınması hususunda öyle bir ibare koyduk. Bizler gençlerimizi artık yetenekli gençlerimizi buralara da yönlendirmemiz gerektiğini hem onların gelişimi anlamında hem de onların yeteneği anlamında önünü açmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu başlı başına yetmez, bu anlamda odalarla da işbirliğine açığız, odalarımızdan da güzel dönüşler alıyoruz." diye konuştu.

AK Partili meclis üyesi Yavuz Aki de bu burstan en az bin meslek lisesi öğrencisinin yararlanmasını istediklerini ifade ederek, meslek lisesi öğrencilerine verilecek burs kararını desteklediklerini kaydetti.