MECLİSTE ELDİVENLİ EYLEM

Merkezefendi Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelerin yapıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a "Katliama Dur De!" yazılı eldivenle tepki gösterdiler.

Merkezefendi Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısı, Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirilirken, toplantının gündem maddeleri arasında yer alan Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasındaki sokak hayvanlarına yönelik mama üretiminin görüşülmesi sırasında, meclis üyeleri sokak hayvanlarına yönelik düzenlemelerin yapıldığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la ilgili tepkilerini gösterdiler.

"YARADANIN SESSİZ KULLARININ SESİYİZ"

Başkan Şeniz Doğan'dan Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokole ilişkin gündem maddesinin görüşmesi sırasında söz alan CHP'li meclis üyesi Gülşen Yarımca, her canlıya dokunan sosyal belediyecilik anlayışından dolayı Başkan Şeniz Doğan’a teşekkür ederek, sokak hayvanlarının Merkezefendi Belediye meclis gündeminde olmasa da ülkenin ve toplumun gündeminde olan bir konu olduğunu ifade etti. Yarımca, "Hepimizin bildiği üzere ülke olarak daha pek çok öncelik olması gereken konu varken Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikle ‘Yaradan’ın sessiz ve çaresiz kullarının her mecrada sesi olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

BARINAKLAR ARTIRILMALI

Eğer insanlık tarihinin sokak hayvanları ile ilgili olarak bunca zamandır fark edemediği, bilemediği fakat bu dönemdeki siyasilerin keşfettiği bir sorun varsa ortada gerçekten bunun içinde öncelikle yapılacak olanın barınakları artırmak, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirmeye yönelik, üretim ve ticareti durdurmaya yönelik çözüm yollarıyla bu katliamın önüne geçebilmek olduuğunu vurgulayan Yarımca, bu kanunun Anayasa Mahkemesinden dönmesini ümit ettiklerini kaydetti.

ELDİVEN DAĞITTI

Yarımca, meclis üyelerine üzerinde kırmızı mürekkeple yazılmış "Katliama Dur De!" yazılı eldiven dağıttı. Meclis üyeleri, eldivenleri giyerek gündem maddelerini oylamaya geçti.

Merkezefendi Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle sokak hayvanlarına yönelik Merkezefendi Belediyesi'nin üretimini yapacağı en az 26 protein değerine sahip mamanın kg fiyatının 32 lira olması, bu fiyatın yıl içerisinde gelişebilecek  koşullara göre yeniden ele alınmasına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu kararı, Merkezefendi Belediye Meclisince yapılan oylamada kabul edildi.

AK Partili meclis üyesi Yavuz Aki'nin Merkezefendi Belediye Meclisince daha önce sokak hayvanları için bir yer tahsis edildiğini, bununla ilgili gelişme olup olmadığını sorması üzerine, Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Bu dönem şartlar elverirse, tasarruf tedbirlerine takılmazsak barınak haricinde bizim düşündüğümüz bir kısırlaştırma merkezi yapmak. O şekilde bir yapı inşa ederek veteriner hekimlerimiz eşliğinde, hayvan gönüllüleri ile birlikte, birlikte böyle bir merkezi açmak istiyoruz." dedi.

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ KURULACAK

Merkezefendi Belediye Meclisinin ağustos ayı toplantısında ayrıca, Merkezefendi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin kurulması konusu görüşüldü. İlçede tarım ve hayvancılığa katkı sağlanması ve üreticinin desteklenmesi amacı ile kurulacak S.S. Merkezefendi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi  için gerekli iş ve işlemlerin başlatılması, ana sözleşmenin imzalanması için Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a yetki verilmesi, Merkezefendi Belediyesi'nin kurulacak kooperatife 300 bin lira sermaye ile kurucu ortak olması noktasındaki komisyon kararı meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.