“TAZMİNATLARINI ÖDEDİM, HERKESE İŞ BULDUM”

Kurban Bayramı öncesi 15 personelini işten çıkaran Acıpayam Belediye Başkanı Yıldırım; “Kimseyi mağdur etmemek için öncesinde işlerini ayarladık. Tazminatlarını ödedim. Ondan sonra çıkarım yaptım. Herkese iş bularak bu eylemi gerçekleştirdim” diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesinde 15 işçinin işine son veren Acıpayam Belediyesi, geçtiğimiz hafta da 15 işçiyle yollarını ayırdı. Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’na başkanlık eden Belediye Başkanı Levent Yıldırım, işçi çıkarımlarına dair konuştu. Meclisi bilgilendiren Başkan Yıldırım, “Borçsuz belediye olmaz. Göreve geldiğimizde, sistemin çalışmadığı bir belediye beklemiyorduk. Geldiğimizde en şaşırdığımız nokta bu oldu. Sistem çalışmıyordu. 2 ay boyunca sistemin çalışması için ne yapmak gerektiğini düşündük” dedi.

“ÖNCESİNDE İŞLERİNİ AYARLADIK”

Belli bir personel sayısı altına düşürmek durumunda olduklarını ifade eden Başkan Yıldırım; “Bazı arkadaşlarımızla ayrılmak durumunda kaldık. Bunu yaparken de kimseyi mağdur etmemek için öncesinde işlerini ayarladık. Buradaki işletmelerle görüştük. ‘Bu arkadaşlar mağdur olmasınlar. Bulabilirlerse hemen işe girsinler’ diye biz onlara iş bulduk. Beğenen oldu, beğenmeyen oldu. Belediyedeki iş ise oradaki de iştir. İşi beğenmeyen olabilir o ayrı konu ama ben işi buldum. Tazminatlarını ödedim. Ondan sonra çıkarım yaptım. Hakkımızda sürekli yaygara edildiğini biliyorum. Şu konuda içim rahattır; herkese iş bularak bu eylemi gerçekleştirdim. Normalde olmamız gereken 120-130 ABELTAŞ işçisi bizim maksimum sınırımız, 115-120 optimum sınırımız, daha altı da minimum sınırlarımız oluyor. Biz daha maksimum sınırlarına bile çekemedik” diye konuştu.

15 İŞÇİ EMEKLİ OLACAK

Emekli olacak personellerin olduğunu ifade eden Başkan Yıldırım; “Emekli olmayı hak etmiş kadrolu işçilerimiz var. İller Bankası’yla görüştük. Başvurul yapıldığında bunların emekli ikramiyelerinin tamamını İller Bankası ödeyecek. Daha önce de böyle yapılmış. İller Bankası’na başvurduk ve şu an kadrolu işçilerden 15 kişi emeklilik isteğinde bulunmuşlar. İller Bankası’ndan gelen para bize aktarılmadan emekli maaşlarına aktarılıyor. Arkadaşlarımız emekli olurlarsa biz de daha fazla işçi çıkarmak zorunda kalmayız” ifadelerini kullandı.