SKYLLA GRUBU HEYKELLER BULUNDU

Denizli’nin 6 km kuzeyinde yer alan Laodikya Antik Kenti’nde Hellenistik Döneme ait olduğu tahmin edilen Skylla Grubu heykelleri keşfedildi. Önemli keşfi Kültür ve Turizm Bakanı Mehemt Nuri Ersoy sosyal medyadan duyurdu.

 

Denizli’nin 6 km kuzeyinde yer alan antik Laodikeia Antik Kenti’nde kazı çalışmaları, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığında devam ediyor. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde Laodikya Antik Kenti’nde geçtiğimiz mayıs ayında tanrıça Hygieia’nın olduğu tahmin edilen bir heykel başı bulunmuştu. Yunan ve Roma mitolojisinde temizlik ve sağlık tanrıçası olarak bilinen Hygieia heykel başının bulunması, ticaret kenti olarak bilinen Laodikya'nın aynı zamanda sağlık alanında da gelişmiş bir kent olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Laodikya Antik Kenti

SKYLLA GRUBU HEYKELLER BULUNDU

Antik kentte heyecanlandıran keşif daha yapıldı. ‘Geleceğe Miras Laodikeia Projesi’ kapsamında devam eden sahne binasının restorasyon çalışmaları sırasında Skylla Grubu heykelleri keşfedildi. Hellenistik Döneme ait olduğu tahmin edilen buluntuları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Ersoy; “Türk arkeolojisinin en kapsamlı ve iddialı projesi olan ‘Geleceğe Miras’ uygulamamız meyvelerini vermeye devam ediyor. ‘Geleceğe Miras Laodikeia Projesi’ kapsamında devam eden sahne binasının restorasyon çalışmaları sırasında eşsiz ve renkli Skylla Grubu heykelleri keşfedildi. Bu olağanüstü heykeller, Hellenistik Dönem'in barok stilini yansıtan ve orijinal boyalarıyla günümüze ulaşan nadide eserler olması bakımından oldukça önemli. Projede çalışan Kazılar ve Araştırmalar Dairesi Başkanlığı ve Laodikeia Kazısı ekibimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Laodikya Antik Kenti