NEYE MAL OLURSA OLSUN MÜSAADE ETMEYECEĞİM!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ hakkında konuşan Acıpayam Belediye Başkanı Levent Yıldırım; “Hiçbir hayvanın öldürülmesine müsaade etmeyeceğim. Bu neye mal olursa olsun” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren 17 maddelik, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' kabul edilmişti. TBMM Genel Kurul'da kabul edilen kanun, 2 Ağustos’ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

“HİÇBİR HAYVANIN ÖLDÜRÜLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİM”

Acıpayam Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısına başkanlık eden Belediye Başkanı Levent Yıldırım, tartışmalara neden olan kanun hakkında konuştu. Başkan Yıldırım; “Bu kanun çok ciddi sansasyonlara neden oluyor. “Acıpayam Belediye Başkanı olarak hiçbir hayvanın öldürülmesine müsaade etmeyeceğim. Bu neye mal olursa olsun. Bu bana mutlaka bir şeylere mal olacak. Bunu biliyorum” diye konuştu.

NEYE MAL OLURSA OLSUN MÜSAADE ETMEYECEĞİM!

“4 AYDA 100 KÖPEĞİ KISIRLAŞTIRDIK”

‘Ötanazi’ kelimesinin anlamı hakkında bilgi veren Başkan Yıldırım; “Ötenazi, bir canlının kendisinin öldürülmesine kendisinin rızası demektir. Bu, teknik ve kavramsal anlamda yanlış bir şeydir. Biz, göreve geldiğimizden bu yana özellikle hayvanların kısırlaştırılması noktasında 4 ayda 100 tane köpeği kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Bunu Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

BARINAK MÜJDESİ

Acıpayam’da hayvan barınağı yapılacak yer konusunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım; “Göreve geldiğimizde daha önce bir yerin barınak için tasarlandığını ve oranın Orman’dan istendiğini biliyorduk. Hemen Orman’a başvurduk ama orada köpekleri bakacağımız alan yoktu. İsteğimizi geri çektik. Sonra Orman Müdürlüğü ile görüşüp, daha güzel ve daha düzgün bir alan istedik. 2025’te başvurabileceğimiz çok daha büyük bir alan olduğunu söylediler. 2025’te başvurmak üzere bu başvurduğumuz alandan vazgeçtik. Projesini ve finansmanını bularak bir barınak yapacağız. Belediyeyi ve imkanlarını zora sokarak değil” şeklinde konuştu.

“HEPSİNİ KORUMAYA KARARLIYIZ”

Kısırlaştırma işlemlerine hız verdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım; “İmkanlar elverdiği ölçüde kısırlaştırma işlemleri için çalışıyoruz. Biz hiçbir hayvanı öldürmeyeceğiz. Hepsini korumaya kararlıyız. Hayvan severler rahat olsun. Kendimin de 5 köpeği var. Ben 5 köpek bakıyorum” ifadelerine yer verdi.