5. KEZ BAŞPEHLİVAN OLDU

Beyağaç Belediyesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Denizli'nin Beyağaç ilçesi, Ege'nin Kırkpınar'ı yağlı güreşlere sahne oldu. Ata sporu yağlı pehlivan güreşlerine sahip çıkmak ve Kırkpınar altın kemer ebedi sahibi başpehlivan, devlet sporcusu Hüseyin Çokal isminin yaşatılması için Beyağaç Belediyesi tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, Hüseyin Çokal Er Meydanı'nda gerçekleştirildi.

5. KEZ BAŞPEHLİVAN OLDU

ALİ GÜRBÜZ 5. BAŞPEHLİVANLIĞA ULAŞTI

Ali Gürbüz, Mehmet Yeşil Yeşil,  Osman Kan gibi başpehlivanlarla birlikte yaklaşık 350 pehlivanın yeşil çayırda mücadele ettiği Beyağaç Belediyesi 13. Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşlerinde 14 farklı boyda toplam 539 pehlivan ter döktüğü döktü. 20'ye yakın başpehlivanın katıldığı güreşlerde  yarı finalde Ali Gürbüz, Ali İhsan Batmaz'ı mağlup ederken, Menderes Saltık, Yalçın Üncül'ü yendi.

Finalde  Ali Gürbüz rakibi Menderes Saltık'ı mağlup ederek başpehlivan oldu. Ali Gürbüz aldığı sonuçla bu sezon 5. başpehlivanlığını kazandı.

5. KEZ BAŞPEHLİVAN OLDU

YOĞUN İLGİ OLDU

Beyağaç'ta Ege'nin Kırkpınar'ı niteliğindeki ata sporu yağlı güreşlere ilgi büyüktü. Güreşleri Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Beyağaç Kaymakamı Ünsal Emre Çitçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ile diğer protokol üyeleri katıldı.

5. KEZ BAŞPEHLİVAN OLDU

Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, 2025 Yılı Güreş Ağası Seçilen, Pamukkale Branda’nın Sahibi Nadir Yadık'ı tebrik ederek, "Ayrıca maddi ve manevi desteklerinden dolayı tüm sponsorlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Başpehlivanımızı, güreş tutan tüm pehlivanlarımızı,  bu güreşler için büyük emek harcayan tüm mesai arkadaşlarımızı ve emeği geçen herkesi bu güzel organizasyon için tebrik ediyor, değerli protokol üyelerimize, yoğun katılım gösteren hemşehrilerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.